the-hague-government
Nooit meer een mooie blauwe lucht

Staatssecretaris ontslagen om mening: hoe nu verder?

Mijn hoofd tolt alle kanten op, want ik had blijkbaar nog van alles op mijn lever – letterlijk! Dat komt er nu uit en ik ben er doodop van. Maar toen ik even mijn mail bekeek – ik krijg updates van een aantal nieuwswebsites – zag ik dat vandaag Mona Keijzer, de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, op staande voet ontslagen is. Alleen maar omdat ze een mening heeft, die overeenkomt met die van de meeste mensen in het land, maar toevallig net even niet met die van het demissionaire kabinet.

 

Mona Keijzer ontslagen: reacties

Als u de genezing van mijn thalassemie (bloedarmoede in het kwadraat) wilt volgen, kan dat hier en hier. Ik wilde eigenlijk een paar dagen rust nemen van Twitter en ook van mijn nieuwssite, maar dat nieuws over Mona Keijzer raakte me flink. Vooral toen Hart van Nederland er een peiling op losliet, waaruit bleek dat tweederde van het land het met Keijzer eens is: die coronapas is niet meer uit te leggen aan de mensen. We moeten terug naar het oude normaal. Kamerlid PVV Fleur Agema zei het als volgt:

Kijk en hoe jammer is dan deze reactie van Thierry Baudet. Okee, ik snap dat iedereen z’n eigen partij oftewel winkel heeft in de Kamer, maar neem het nou ook eens voor elkaar op, beste Kamerleden! Geert Wilders neemt het toch ook voor Mona op en een aantal anderen ook. Met je vijven bij Forum red je het echt niet om een grote partij te worden. Er zijn er te veel aan de rechterkant; jullie zullen toch echt moeten samenwerken en … daarvoor is onderling vertrouwen nodig. Mona Keijzer was het al een tijdje niet meer eens het het kabinet. De VVD is links afgeslagen, dus die telt niet meer mee met rechts, ook al zijn nog lang niet alle leden van die partij wakker. Hoe komt dat? Wel, door dit soort uitspraken dus, waarbij de Kamerleden van verschillende hetzelfdewillende partijen elkaar laten zakken.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft unieke informatie over de top van de wereldmacht en over satanisch kindermisbruik, die zij onder veel andere interessante kennis deelt. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

 

De enige oplossing om Nederland nog te redden

Er is maar EEN oplossing voor de crisis in Nederland en dat is als ALLE rechtse partijen samen één partij vormen. Een soort Hollandse Republikeinen zeg maar. Dat is dus PVV, Forum, BBB, Pieter Omtzigt, Van Haga’s BVNL, SGP en eigenlijk zelfs JA21, hoewel ik die allerminst vertrouw. Ik ben bang dat ze te veel wrok hebben tegen Thierry Baudet om zich als volwassenen te kunnen gedragen in één grote partij. Hoe dan ook: dit zijn de partijen die beweren het goed met Nederland voor te hebben. Als dat écht zo is, laat ze dat dan maar eens laten zien, door samen één grote rechtse partij op te richten. Met een leider die zich zelfverzekerd uitdrukt in de media, waardoor ze niet geframed kunnen worden als zogenaamd ‘extreemrechts’, ‘racistisch’ en ‘fascistisch’. Dat kan best: kijk maar naar Caroline van der Plas. Die is daar een kei in.

En dan het volgende opmerkelijke: als je een grote partij hebt, die op dit moment zo’n 30 zetels zou innemen, kan niet iedereen exact hetzelfde denken. Bij de PVV vinden ze dat iedereen zelf moet weten of ‘ie een vaccin wil of niet. Bij Forum vinden ze dat het vaccin gewoon weg moet. Dat moet samen kunnen bestaan, want je stemt dan in de hele partij wat het beleid is en dat voer je uit. Maar leden mogen best zeggen dat ze het zelf anders vinden. Dat is in Amerika ook zo en dat is helemaal prima. Als de leden maar niet te ver afdrijven. Ik geef u op een briefje dat die partij de helft van de stemmen zou winnen en dat zijn er 75. Zouden al die ruziënde politici daar niet voor willen strijden om het land op orde te brengen?

 

 Dames en heren politici: ik wil jullie wel aan mekaar plakken en geef jullie dan ook een mediatraining. Waarom ik? Omdat ik net als jullie recht-door-zee ben en die impuls om gelijk de waarheid eruit te smijten, heel goed ken. Heel veel van degenen die op jullie willen stemmen, begrijpen dat echter niet, omdat ze anders in elkaar zitten. Dus moet je tactisch zijn en als dochter van een vader uit Klein-Azië ben ik daar heel handig in.

 

Er is geen enkele andere oplossing voor de gigantische politiek-maatschappelijke chaos in dit land. Links maakt er een soepzooi van en het volk is wakker: tweederde is het met Mona Keijzer eens dat die coronapas niet deugt. Driekwart vindt dat ze dat eerder had moeten zeggen, maar het probleem wordt duidelijk als u het artikel dat ik boven aanhaalde – dit dus – even leest. Mevrouw Keijzer zegt overduidelijk dat ze niet zomaar in het openbaar kan zeggen dat ze het met bepaalde zaken van het kabinet niet eens is. Ze wilde aanstaande maandag haar ontslag nemen om die reden precies, maar vandaag las ze dat iemand schreef blij te zijn met die Apartheidspas, zoals hij ook wel genoemd wordt, omdat ze dan tenminste veilig naar het café kon. Toen kon ze haar mond niet langer houden en werd ze nota bene ontslagen door de demissionaire premier Mark Rutte, die zelf allang ontslagen ís. Hoeveel gekker moet het nog worden?

 

Het Nederlandse volk wil één grote rechtse partij, die regeert

Ik hoop dat al deze mensen, die het op de grote punten wel met elkaar eens zijn, maar lang niet altijd in de details, met elkaar zullen gaan samenwerken. Dat ze hun ego en hun wantrouwen jegens elkaar laten vallen en voor één keer écht aan het landsbelang denken. Dat ze niet meer bang zijn om te zeggen: “ik kies voor rechts”. Ik heb zelfs de SGP ertussen gezet, want die is bij tijden ook flink kritisch en fel. Met Mona en hen erbij hebben ze dan al 34 zetels om mee te beginnen. Aangezien heel veel CDA-stemmers het ook met de rechtse vleugel van de partij eens zijn, zou het best eens kunnen dat nog meer Kamerleden van deze partij komen meedoen. Dat kan ook altijd later nog. Als iedereen dit maar goed weet:

 

 Het Nederlandse volk wil een grote rechtse partij, die gaat regeren en die een flinke meerderheid heeft, zodat ze orde op zaken kunnen stellen.

 

Dat gaat niet zolang je de VVD erbij moet hebben om een regering te kunnen vormen. Die verpest alles, dat hebt u nu wel gezien. Waarom ik denk dat het hier nu de tijd voor is? Omdat de meeste Nederlanders nu wel een keer gezien hebben dat er niets klopt van al dat coronageneuzel en het klimaatgekissebis. Ze willen ook niet meer immigranten in het land en als die grote partij duidelijk zegt dat zij echte vluchtelingen degelijk en veilig wil opvangen in de regio, in een kamp waar ze psychologische en medische hulp krijgen, waar een school is voor de kinderen en waar de volwassenen iets nuttigs om handen hebben, dan weet ik zeker dat ze een eclatante meerderheid aan hun kant krijgen. Vooral als ze ook voor het milieu goeie ideeën hebben en die goed weten uit te dragen, zodat mensen snappen dat deze partij vóór echte milieubescherming is en tegelijkertijd de economie ook gaat laten draaien. Tenslotte een duidelijke, eerlijke en veilige manier om die coronatoestand af te bouwen, zodat de angstige mensen niet in een paniekscheut schieten en de partij heeft Nederland gewonnen.

 

 Alleen dán hebben nieuwe verkiezingen zin!

 

Ik duik mijn nest weer in, terwijl ik mijn beloning ontvang voor dit wederom briljante, exquise, geweldige topartikel (yay!): een aantal mooie donaties, een hele lading nieuwe leden op mijn nieuwsbrief, een ton deelacties en ook een aantal leuke reacties! Zo word je slapend rijk en zo hoort het, mensen!

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.