teamwork

Untold Today: begrafenis Queen, einde pandemie, Big Tech verliest rechtszaak, vergadering VN en meer

Vandaag is er zoveel nieuws overal op de wereld, dat ik wel vijf artikelen kan vullen. Het hoofdnieuws is misschien wel de begrafenis van Queen Elizabeth in Engeland, maar de WHO ziet ook het einde van de covidpandemie, sociale-mediabedrijven verloren een rechtszaak over vrije meningsuiting in de VS en er is nog veel meer.

Het aller-, allergrootste nieuws is uiteraard dat  … Meghan Markle, getrouwd met kleinzoon van de Queen prins Harry, tijdens de plechtigheid achter een enorme kaars stond en niets kon zien van wat er zich afspeelde. Verder mochten zowel prins Harry als ook prins Andrew, de kroonprins, hun militaire uniform niet aan en mochten ze niet bij alle plechtigheden aanwezig zijn. In ongenade vallen bij Elizabeth is nooit iets moeilijks geweest. Nederlandse en Belgische royalty werd met een bus van en naar de begrafenisplaats vervoerd.

 

Einde pandemie in zicht

De World Health Organisation ziet volgens EW Magazine vandaag het einde van de covidpandemie.  “We zijn er nog niet, maar het einde is in zicht”, zei dr. Tedros in zijn toespraak en dan was alweer afgelopen woensdag. Wat een schril contrast met de Nederlandse regering, die vol gas geeft voor alwéér lockdowns, nóg meer vaccins en wéér gesteggel over die digitale coronapas die niemand wil. Minister van VWS Ernst Kuipers moet zijn beleid bijstellen en is daar maar druk doende mee. De samenleving moet wel open blijven, nu de WHO eindelijk de teugels een beetje laat vieren. En als de samenleving open is, kun je ook geen coronapas eisen of drammen om een digitale ID. Laten we hopen dat de WHO niet over een paar weken weer van mening verandert. Het zou niet de eerste keer zijn!

 

Feelgood-corner

Niet al het grote nieuws in één klap achter elkaar zetten is een mooie strategie, denk ik. Ook is het leuker te lezen als je af en toe even iets lichtere of positievere dingen tussen al de ellende door leest! En hier is goed nieuws uit Japan: jonge mensen willen zich volgens Trouw niet meer klemzuipen. Velen zijn zelfs helemaal gestopt met drinken. Cocktails zonder alcohol zijn de nieuwe trend en de Japanse belastingdienst maakt zich zorgen, omdat de traditie van sake drinken lijkt te verdwijnen.

Het Amerikaanse Slay News meldt dat Big Tech oftewel de grote socialemediabedrijven, een rechtszaak heeft verloren over vrijheid van meningsuiting. De rechtszaak had plaats op een federaal hooggerechtshof en was dus een hoger beroepszaak. De nieuwe Texaanse wet, die sociale media verbiedt om de vrije mening van mensen zomaar te censureren, werd hiermee grondwettelijk verklaard. Het wordt nu een stuk moeilijker voor Twitter, Facebook en andere sociale media om zomaar berichten te verwijderen of mensen van platforms af te gooien. Goed nieuws voor de democratische waarden op de wereld!

We gaan nog even terug naar EW Magazine, want die meldt ook vandaag dat de nieuwe rechts-georiënteerde Zweedse regering een restrictief asielbeleid wil. De schrijver van het opiniestuk, Gertjan van Schoonhoven, zegt erbij dat in Denemarken en Zweden zoiets wél mogelijk is, maar dat Nederland maar blijft volhouden dat zoiets hier niet zou kunnen. Wel dus! We zijn onderhevig aan dezelfde contracten als alle andere EU-landen en we kunnen zonder contractbreuk te plegen veel gemakkelijker asielzoekers weigeren en terugsturen. In Denemarken wonen op eenzelfde oppervlak als Nederland 5,8 miljoen mensen en in Zweden 10,35 miljoen op een ongeveer acht keer zo groot oppervlak. Als deze landen een restrictief asielbeleid kunnen voeren, kan Nederland het met 17,5 miljoen ook! En dat is hard nodig.

 

En eventjes Untold Times steunen met een gratis abonnement op de nieuwsbrief, een deelactie en een donatie voordat u verdergaat:

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou, a handicapped Greek journalist who writes meaningful articles about many issues. The Dutch state has deprived her and her sons without any reason from all medical help, ID papers and income, while preventing her from earning any income herself. The only thing she can still do, is write, but she needs support to spread her work and to be able to continue! Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

Slecht nieuws

Verenigde Staten – In het Amerikaanse Virginia is een illegale man uit Honduras opgepakt op verdenking van wel 21 verkrachtingen of in ieder geval zedendelichten. Dat  meldt de conservatieve nieuwswebsite Breibart vandaag.

Myanmar – Verder meldt TPO dat in Myanmar minstens zes scholieren zijn omgekomen en minstens 17 gewond zijn geraakt door beschietingen vanuit legerhelikopters. Het schoolgebouw scheen gebruikt te worden door rebellen en toen ging het leger maar gelijk schieten, zonder eerst na te kijken of er misschien wel kinderen aanwezig waren. Het Myanmarese leger wierp vorig jaar de gekozen regering omver en sindsdien is er geweld in het hele land. Aanvallen op scholen zijn aan de orde van de dag in dit geteisterde land, meldt TPO verder. Wat verschrikkelijk!

 

Oekraïne – En dan het graan uit Oekraïne dat graag geëxporteerd wil worden naar verschillende, vooral Afrikaanse, landen. De Russische regering zegt dat de westerse landen de export blokkeren. António Gutierrez, de Portugese president van de VN werd op de Franse televisie uitgenodigd om zijn visie op het geval te geven. Hij zegt dat Rusland deels gelijk heeft. Er zijn verschillende akkoorden over de vrije export van het graan bereikt tussen Europa, Oekraïne, Rusland, de VS en Turkije, maar soms zijn er wel problemen met de verzekering, betaling of toegang tot bepaalde havens die binnen de Europese Unie vallen. Er wordt druk onderhandeld om het proces soepeler te laten verlopen. In ieder geval is het dus waar dat de Russen de export niet in de weg staan en zo te horen de Oekraïners ook niet meer.

 

Rusland – Persbureau Tass meldt dat Estland, Letland, Litouwen en Polen geen Rus meer hun landen binnenlaten, zelfs niet als die in bezit zijn van een visum uit een ander Schengenland. Op het schema hieronder is te zien hoe ‘onvriendelijke landen’ nu omgaan met Russische reizigers. De landen in het blauw geven alleen nog visa uit met beperkingen en voor groene of lichtgroene landen is geen visum nodig of zijn er geen beperkingen. Mijns inziens is het ontzettend kinderachtig om de burgers te pesten vanwege een conflict met de Russische regering, dat overigens ook eenvoudig op te lossen was geweest en misschien nog wel is.

 

Vergadering Verenigde Naties vanaf morgen in New York

TPO meldt dat morgen de jaarlijkse vergadering van de VN begint, dit keer in New York gehouden. Er zal gesproken worden over de bekende zaken, zoals de prijsstijgingen, het klimaat, de gascrisis, Oekraïne en vluchtelingenzaken. Hier kunt u de vergaderingen live volgen op de website van de VN. Hier kunt u het rooster van verschillende vergaderingen bijhouden. TPO meldt er nog bij dat de Turkse premier Tayyip Recep Erdoǵan nogal wat toespraken gaat houden. Ook is hij vanaf gisteren al druk bezig goodwill te creëren voor zijn failliete land bij allerlei ngo’s en andere organisaties eerst in Shanghai en nu in New York.

 

Nog meer Turkije: De Telegraaf meldt dat Erdoǵan interesse heeft om lid te worden van de SCO, Shanghai Samenwerkingsorganisatie, de “oosterse NAVO” zoals de Telegraaf deze groep landen noemt. De SCO is een meer algemeen samenwerkingsverband tussen Aziatische landen, maar ze doen wel gezamenlijke militaire oefeningen, aldus de Telegraaf. Het is niet logisch dat Turkije zowel lid van de SCO als van de NAVO kan zijn. Omdat Turkije erg uit is op oorlog met Griekenland om ook nog de Griekse eilanden en heel Noord-Griekenland af te pakken én Cyprus daarbij, zou het kunnen zijn dat Turkije het lidmaatschap van de NAVO binnen afzienbare tijd zal opgeven.

Premier Erdoǵan is al jaren met weinig succes bezig de “andere Turkse landen” zoals hij Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan en Kirgizië ziet, te overtuigen om Turkije te steunen in diens hetze tegen Griekenland. Nu hij echter een aantal maal redelijk succesvol heeft bemiddeld tussen Oekraïne en Rusland is hij opeens de held van de dag. Een gevaarlijke tendens voor niet alleen Griekenland, maar ook Armenië waar alwéér schermutselingen zijn met Azerbeidjan en Cyprus dus. Griekenland had hierdoor de keuze niet meer om tegen de EU in te gaan en Rusland te steunen tegen de sancties door de EU en alle andere haatcampagnes richting Rusland, Griekenlands eeuwenlange bondgenoot. Het is reden tot grote zorgen voor de nabije toekomst en ik hoop dat de Aziatische SCO-landen er niet intuinen.

 

Inflatie – Wat de crisis betreft wil ik vandaag alleen melden dat de FNV inflatiecorrectie voor iedereen wil. Ik vind dit een item om langer en genuanceerder over te schrijven en het onderwerp energie ook. Vandaar! RTLNieuws is degene die het meldt. Inflatiecorrectie is weliswaar nodig, maar zal de inflatie ook nog verder opdrijven. Zelf denk ik dat het verstandiger is om de crisis bij de wortel aan te pakken en met Rusland om tafel te gaan. Als Erdoǵan het kan, kunnen wij het ook!

 

Ongehoord Nederland en racisme

Afgelopen donderdag deed Raisa Blommestijn niet voor de eerste keer wat onhandige uitspraken op de nieuwe conservatieve omroep Ongehoord Nederland, kortweg ON. Ze liet een aantal filmpjes zien waarin zwarte mensen blanke aanvielen en sloegen, met het doel om aan te geven dat er ook racisme tegen blanke mensen is, die de aandacht verdient. Sindsdien regende het klachten bij de Ombudsman van de NPO, aldus het nieuws de afgelopen dagen.

Mensen vonden het onderwerp racistisch en discriminerend. Persoonlijk denk ik dat het laten zien van dingen die óók gebeuren, maar die niet zo bekend zijn, niets verkeerds is. Er ís helaas behoorlijk wat racisme en vooral ook blinde haat van zwarte en soms ook gekleurde mensen tegen blanken. Alleen al dat belachelijke denigrerende woord ‘wit’ dat tegenwoordig door links Nederland voor blanken wordt gebruikt en dat zelfs taalkundig gezien fout is, is daar een bewijs van. Het woord ‘zwart’ is door zwarte mensen zelf uitgekozen als de term om hen aan te duiden. Waarom hebben blanken dan niet datzelfde recht, in eigen land nog wel? Dát is pas racisme!

KRO-NCRV vond dat in de door ON gedeelde filmpjes geen sprake was van een motief van de zwarte personen om de blanke aan te vallen. Zelf kijk ik nooit tv, vooral omdat ik niet goed kan zien eigenlijk. Ik heb op de computer de nieuwsuitzending van ON waarin over racisme werd gepraat, zitten bekijken. Heel persoonlijk vind ik het niet echt tof dat Blommestijn daar de term ‘negers’ meermalen gebruikt voor de zwarte medemens. Het is mijns inziens een woord dat zij zelf voor zichzelf gebruiken, maar als een blank iemand het zegt, klinkt het wat hard. Verder zegt ze ongeveer op 9 minuten in de uitzending: “… wie staat er nou hoger in die slachtoffercultus?”. Dat vind ik een onnodig beledigende opmerking. Hetzelfde vind ik van Paul Cliteur, die het heeft over de mensen van Bij1 “die elkaar de tent uitvechten”. Verder vond ik het niet heel sympathiek dat hij zei dat blanken de boosheid van de gekleurde medemens maar even moeten laten komen en “dan gaat het vanzelf weer over”.

Mijn mening als voormalig traumatherapeut is dat als zoveel gekleurde mensen zich zó gediscrimineerd voelen en tweederangsmensen, er oud zeer bij ze zit waarover gepraat dient te worden. Dat dient opgelost te worden, genezen en verwerkt. Omdat het een moeilijk onderwerp was en nog steeds is, is dat nog altijd niet gebeurd, ook al is de slavernij al 200 jaar geleden afgeschaft. Ik ben er dan ook voor dat blanke en gekleurde Nederlanders er zonder slachtoffergezeur over zouden mogen praten om het probleem van ongelijkheid in de samenleving echt helemaal op te lossen. Ik vind Bij1 beslist geen sympathieke politieke partij en vind mensen als die Akwasi regelrecht boosaardig. Maar het gevoelloos afwijzen van enige discussie door rechtsgeoriënteerde Nederlanders vind ik net zo goed stuitend. Laten we weer gevoel voor elkaar hebben en alles uitpraten!

Hier is de uitzending overigens nog te bekijken. 

 

Hiermee sluit ik af voor vandaag. Er zijn zeker nog meer onderwerpen die ik graag had gemeld, maar het is over zevenen en hoog tijd dat u het te lezen krijgt! Vergeet niet Untold Times te steunen, want onrecht is er absoluut in dit land, en wel heel erg tegen mij als persoon. Het is niet racistisch maar persoonlijk gericht en het is niet okee dat ik dit allemaal van uw overheid moet pikken, zonder dat er ook maar één iemand is die medegevoel met mij heeft en mij steunt om het zelfs maar aan de kaak te stellen. ON doet dat net zo goed niet als alle anderen. Dus steun!!!!

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.