You are currently viewing Untold Today: Bergkamp vs Arib, Poetins speech, Trump, steun voor Oekraïne, Meloni

Untold Today: Bergkamp vs Arib, Poetins speech, Trump, steun voor Oekraïne, Meloni

Toen ik vandaag wakker werd, was er een prachtige Engelse vertaling van de toespraak door Russisch president Vladimir Vladimirovich Poetin. Hij vertelde daarin dat de vier provincies in Oekraïne, die met overweldigende meerderheid gestemd hebben voor toevoeging aan Rusland, vanaf nu Russisch grondgebied zijn en een heleboel meer. Verder was het Amerikaanse superlinkse Kamerlid AOC weer eens bezig, werd oud-president Trump alwéér beschuldigd van iets wat hij niet gedaan heeft, kwam er voorzichtige kritiek op de miljardensteun aan Oekraïne en komt Giorgia Meloni uit Italië langzaam uit de verf. Niet te vergeten het divagevecht tussen onze eigen Vera Bergkamp en Khadija Arib uiteraard.

 

De nieuwe Italiaanse regering-in-wording

Laten we beginnen met Giorgia Meloni, die naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe premier van Italië wordt. Ik vind haar een vrolijke, spontane vrouw, die lekker scherp de waarheid kan zeggen, maar op sommige punten laat ze het geheel afweten. Een economisch onderontwikkeld land als Italië kan zich geen miljardensteun aan Oekraïne veroorloven, maar zij heeft dat toch beloofd aan Volodimir Zelenski in een tweet vorige week. Ze richt zich vooral op families en gezinnen en ik hoop dat ze de rest van het leven niet uit het oog verliest. Nieuwswebsite Dissident had gisteren een artikel, waarin ze vaststelden dat Meloni lid is van het Aspen Institute. Dat is een denktank van de Rockefeller Group. Hier is hun website, zodat u kunt zien wat dit instituut over zichzelf vertelt. Extreem links zijn ze er in ieder geval wel, want het woord ‘equitable‘ staat bovenaan op hun website. Equity betekent billijkheid en daarmee wordt bedoeld positieve discriminatie. Wat voor regering Giorgia Meloni met deze achtergrond gaat samenstellen, moeten we nog gaan zien. Ik hoop dat ze de economie niet al te erg vergeet.

 

Hulp aan Oekraïne kost te veel

Het eerste – volgens mij – voorzichtig kritische artikel in de grote media over de kosten van de hulp aan Oekraïne is een feit. Het ijs is nog maar heel dunnetjes, maar Gerry van der List schrijft toch echt in EW Magazine dat de kosten voor Oekraïne de klauwen uitlopen. De bedragen beginnen de Nederlandse nationale belangen in de weg te staan, zo schrijft hij. Het is heel flauwtjes uitgedrukt, maar toch moedig. U weet dat iedereen die één goed woord over Rusland durft te schrijven of zeggen of één kritisch woord over de tot op het bot corrupte regering van Oekraïne gelijk bij het vuilnis wordt gezet en niet meer mee mag doen in de samenleving. Laten we er dus blij mee zijn en steeds moediger worden, zodat die rare mythe over het zogenaamd zo zielige Oekraïne doorgeprikt wordt. Zielig is dit land allerminst met hun zeker 10.000 actieve Nazi’s overal verspreid over hun leger én regering immers.

Eigenlijk wilde ik nog iets zeggen over Oekraïne. Dit heb ik nog niet onderzocht, maar ik vind het zo vreemd dat er zoveel miljarden dollars en euro’s verdwijnen in dat land. Hunter Biden waste er jarenlang dollars wit via dat elektriciteitsbedrijf Burisma, maar ook nu tijdens de oorlog met Rusland heeft Oekraïne vele miljarden ontvangen aan geld, humanitaire hulp en wapens. En toch is het geld steeds op en zijn de wapens nergens te bekennen. Wat óók op is, al heel lang, dat is het geld van de EU. Voor zover ik begrepen heb, is die al jaren failliet. Ik zal er eens induiken als ik tijd ervoor heb, om te zien of dat iets met Oekraïne van doen zou kunnen hebben. Het lijkt wel of het een soort doucheputje voor geld is daar, maar ik kan er net zo goed naast zitten uiteraard. Geen oordeel dus nog, maar wel een opmerking. Dit is even grofweg in cijfertjes hoeveel hulp er zo ongeveer naar Oekraïne is gegaan. Volgens Funding Tracker Devex – zie hieronder – was dat een maandje of twee geleden al meer dan $100 miljard. U weet natuurlijk wel dat er geen cent terugbetaald gaat worden en ik vind het meer dan zorgelijk dat dit zo geheimzinnige land straks bij de EU mag horen en waarschijnlijk toch ook nog bij de NAVO.

 

  • Amerika heeft tot dusver $16 miljard gegeven aan hulp voor dit land en gaat nog 24 miljard geven ($40 miljard in totaal),
  • Canada heeft leningen aan hen uitstaan voor $450 miljoen,
  • het VK heeft £1,5 miljard gegeven.
  • De wat warrige website van het Canadese ministerie van Financiën meldt dat ze inmiddels zelfs $1,5 miljard hebben gegeven aan Oekraïne.
  • Funding Tracker Devex had een maand of twee geleden – er staat geen datum bij het artikel, maar wel dat de oorlog toen 6 maanden had geduurd – in totaal ruim $100 miljard getraceerd aan hulp aan het Oost-Europese land. De EU heeft twee bakken geld die kant op gestuurd: één van €500 miljoen en één van €330 miljoen.
  • Duitsland heeft een heleboel wapens geleverd en ook nog €1 miljard aan geld.
  • Ook de Wereldbank en het IMF beloofden samen $2,2 miljard en $3 miljard te sturen. Sommige landen, zoals de VS, sturen hun geld ook via de Wereldbank richting Oekraïne. Dat zit niet in deze bedragen.

 

Even pauze om op adem te komen en Untold Times eindelijk eens te steunen. Dat wordt tijd namelijk!

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou. Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


Alexandria Ocasio-Cortez Official Portrait
Alexandria Ocasio-Cortez or shortly AOC thanks to Wikipedia.

 

Koffie met een grapje

Als je een grap zoekt voor op je website of je sociale media, levert het intypen van de initialen AOC altijd wel iets op. AOC is de afkorting van Alexandria Ocasio-Cortez, een totaal gestoord Tweedekamerlid (House Representative) uit de Verenigde Staten. Mannen vinden haar meestal een bijzonder mooie vrouw, maar het is echt bizar dat er zo weinig inhoud in haar zit. Gisteren in da House ging ze weer eens tekeer tegen mensen die gewoon hélemaal niet geloven dat mannen zwanger kunnen worden. “Die geloven niet eens dat klimaatverandering echt is!”, mopperde ze. Je komt bijna niet meer bij met deze dame. Misschien kan ze nog standup comedian worden als haar partij straks in november veel zetels verliest.

AOC-on-pregnant-men
AOC in Slay News

 

 

 

 

 

Trump blijft maar lastercampagnes neerslaan

We blijven eventjes nog in het Amerikaanse, want oud-president Trump is alweer beschuldigd van iets wat niet klopt en verweerde zich maar weer eens. Zijn dochter Ivanka en bijbehorende schoonzoon Jared waren twee van zijn adviseurs tijdens zijn presidentschap. Er gingen hardnekkige roddels rond dat hij hen toen wilde ontslaan, maar dat klopt toch niet, zei Trump op zijn eigen socialemedia-outlet Truth Social. Er zijn hele lijsten van mensen die vals beschuldigd worden van van alles en hij is er één van. Ik zelf ook, hoewel degenen die mij zo kapot blijven maken niet eens iets hebben om me te verwijten. Ze probeerden jarenlang de wereld te laten denken dat ik maar liefst geestelijk gestoord zou zijn, maar iedereen bij de overheid (daar liep de leugen) die mij te zien kreeg, wist gelijk dat dat vette bloemkoolflutkul was. Hier in Nederland zijn wat recente voorbeelden, zoals de Toeslagenouders, Willem Engel, Huib Plug en nu weer Khadija Arib. Laten we het over haar hebben, want dit is een heel gemene aanval. Voor alle bovenstaande mensen geldt dat je van hen kunt denken wat je wilt, maar de dingen waarvan ze beschuldigd werden of worden, hebben ze niet gedaan.

 

Bitchfight in the Dutch Lower House!

Grote sensatie natuurlijk, sinds de meest dramatisch slechte Kamervoorzitter ooit Vera Bergkamp van D’66 haar voorgangster opeens keihard aanviel. Khadija Arib was jarenlang voorzitter en of je het nou met haar eens was of niet: ze wist wel leiding te geven en de orde te bewaren. Ze had, ondanks haar antipathie tegen rechtse partijen, het respect van alle partijen en het was altijd hard lachen als ze weer eens kordaat iemand de microfoon uitzette. Vaak had ze wel gelijk, want sommige Kamerleden kunnen gewoon oeverloos zaniken en doorgaan op een allang beslist of anders wel doodgelopen onderwerp. De enige oplossing is dan dat je hun gewoon het woord even ontneemt. Als ze iets minder bevooroordeeld tegen de rechtse partijen was geweest, had ik ruiterlijk achter haar gestaan. Nu doe ik dat ook, alleen al om de valsheid van Vera Bergkamp, maar met die kanttekening.

Het is heel sneu om nu, maanden nadat ze geen voorzitter meer is, nog te moeten horen dat zij zogenaamd een onveilig klimaat in de Kamer gecreëerd zou hebben. Het was nu juist níet onveilig in de Kamer met haar aan de hamer! Och dat rijmt, ziet u dat? Gelukkig voor haar kwamen een paar Kamerleden voor haar op. Dat waren Lilian Marijnissen en Renske Leijten van de SP, Pieter Omtzigt, Esther Ouwehand van de PvdD en Caroline van der Plas van BBB. Zij stelden allerlei vragen met ultimatum in een brief aan Bergkamp, die ze uiterlijk aanstaande maandag moet beantwoorden. Heel terecht, maar ze schrijven ook in die brief dat de zaak over Arib wel onderzocht moet worden. Dat begrijp ik dan weer niet. Er was totaal geen onveiligheid tijdens haar “bewind”. Waarom zeggen ze dat niet?

Nog erger: Aribs eigen partij, de PvdA, laat haar doodleuk stikken. Er is niet alleen één voorzitter in de Tweede Kamer, maar een heel presidium. Dat bestaat uit de voorzitter en alle ondervoorzitters van de Kamer. Eén daarvan is van de PvdA en liet weten dat hij het verhaal over Arib te serieus vond om er geen onderzoek naar te doen. Verder is het wel weer opvallend dat deze aanval op Arib precies komt op het moment dat het onderdemaatse voorzitterschap van Vera Bergkamp aan het licht wordt gesteld. Niemand staat meer achter haar, maar vertrekken, dat doen de leden van dit kabinet niet en zo te zien de door hen opgedrongen Kamervoorzitter ook al niet.

 

Last but not least: Rusland annexeert de vier Oekraïense provincies vanaf vandaag

Gisteren kon je nergens een fatsoenlijke vertaling vinden van de speech van Vladimir Poetin over het innemen van de vier zuidelijke en oostelijke provincies van Oekraïne, waar Russisch de voertaal is en waar mensen graag met traditionele normen en waarden willen leven, zoals Poetin het uitdrukt. Niet alleen heeft de Oekraïense regering, in plaats van een federale staat te scheppen zoals afgesproken was in 1991, de Russische taal en cultuur verboden, maar ze hebben er meer dan 15.000 mensen vermoord in 8 jaar tijd. Die hebben helemaal zelf de Russen om hulp en bescherming gevraagd tegen de Oekraïense regering. Al in 2014 hebben ze zelf een referendum gehouden, waarin bijna 100% van de inwoners (van de twee provincies in de Donbass, die inmiddels republieken zijn) stemde voor aansluiting bij Rusland.

Daar stak Amerika samen met de EU snel een stokje voor, door de dictator Petro Poroshenko aan te stellen. Ondanks dat die niet alleen voor de mensen met Russische cultuur slecht was, maar voor het hele land, heeft zijn schrikbewind niet gezorgd voor een massaal ontwaken van het Oekraïense volk. Het westen van dit prachtige land is al sinds de 10e eeuw, toen hun geschiedenis begon, op het westen gericht en tegen Rusland. Aangezien een federale staat dus onbespreekbaar was, is nu ongeveer 18% van het land Russisch grondgebied. Ik heb er best moeite mee dat het nu vier provincies zijn in plaats van de aanvankelijke twee en had er graag meer uitleg over gewild, maar mensen kunnen toch ook niet in constante terreur leven in een land, dat hen niet eens als mensen ziet en hun letterlijk het ademhalen niet gunt. Als er íemand is die weet hoe dat is, ben ik dat immers wel. De Donbass én de Krim overigens ook, hebben meestal bij Rusland gehoord, dus eigenlijk is het niet eens zo vreemd.

Laten we hopen dat deze zet niet tot een wereldoorlog gaat leiden, waarbij misschien zelfs wel massavernietigingswapens worden gebruikt. Harde woorden zijn daarover uitgesproken door Biden en in reactie daarop door Poetin, maar er is niemand op de wereld die zo’n oorlog wil. Hier is de speech van Poetin met Engelse ondertiteling:

 

 

Ik sluit af voor vandaag met een kort filmpje van een juichende menigte, toen Poetin de annexatie aankondigde:

 

Tijd om Untold Times te steunen, wat hard nodig is! Ik moet het blijven zeggen, wat me ontzettend stoort. Het is toch logisch dat je een onafhankelijke journaliste steunt, vooral als ze zo moet lijden onder je eigen regering!!?? Iemand die zo hard werkt, terwijl ze chronisch ziek en zelfs gehandicapt is, laat je toch niet stikken? Minderwaardig gewoon! Hup even snel het artikel overal delen, je inschrijven voor de nieuwsbrief en een donatie doen voor Untold Times!!!

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.