poverty-homeless
Armoede ...

Untold Today: laat, maar veel nieuws vanuit de hele wereld

Toen ik vanmiddag opstond en uiteraard gauw naar de koelkast rende voor wat verkoeling, bleek dat de diepvriesdeur niet goed dichtgezeten had. Het ding is 12 jaar oud, dus hij zou nog even moeten kunnen, maar hij bevriest steeds helemaal diep achterin waar je hem niet ontdooid kunt krijgen en ik kon niet anders dan hem deels ontdooien en toch maar weer aanzetten. We hebben ijsblokjes nodig om de koelkast die het níet doet, enigszins koel te houden. Dus vandaag een late Untold Today, maar wel één met interessant nieuws uit heel veel landen. Vooral in Amerika gebeurt veel en niet alles heeft te maken met de FBI-inval bij Trump.

In Nederland bijvoorbeeld stond er een strandtent in Rockanje in de fik en dat met al die badgasten. Zelf ook ondernemer hoop ik dat de eigenaars goed verzekerd zijn en gauw een oplossing vinden.

Trend: Ook in Nederland is er een leegloop van de Randstad aan de gang, die sneller gaat nu de huizenprijzen zo gestegen zijn. Het lijkt erop, zo vertelt de Telegraaf, dat deze leegloop nog wel eventjes door zal gaan. Mensen willen meer ruimte en vinden het minder erg om in de file te staan om naar het werk te gaan. Vooral omdat thuiswerken door de covidcrisis steeds gewoner wordt.

Verder heb ik nog een prachtig stukje cultuur voor je in de vorm van een heel oude uitspraak van Willem Oltmans, dat ik op Twitter tegenkwam. Hij waarschuwde lang geleden al voor de toestand waar we nu middenin zitten:

https://twitter.com/Herman45956393/status/1557091266042667008

 

Frankrijk: melktekort én kernreactoren dicht

Je zou toch denken dat zo’n groot land met zoveel landbouw, maar ook wel industrie en toerisme zou zorgen dat zijn bevolking deze winter genoeg energie heeft om hun huizen te verwarmen en naar hun werk te gaan. Neep! Frankrijk gooit even 50% van zijn kernreactoren dicht, terwijl het land ook al geen gas meer uit Rusland wenst te ontvangen. Ze hebben verder al een melktekort aangekondigd voor de herfst en winter, dus dat gaat lekker daar in la Douce France. Mij kennende weet je natuurlijk wel wat hierachter zit: een bepaalde niet zo héél bijzonder vrolijke, maar wel supermachtige sekte, die de duivel boeiender vindt dan God, wil dat de hele wereld gaat lijden. Dan kunnen ze ons lekker ons bezit afnemen en dat voor zichzelf pakken. Ze weten nú al niet eens hoeveel ze hebben, dus daar worden ze vast heel blij van. Zij dromen erover en onze regeringen voeren de domme plannen uit. Dat is hoe het gaat momenteel op de wereld en daarom is het maar goed dat er overal menigtes vol boze mensen opstaan, die het niet meer pikken.

 

Koffie met een grapje

De Great Doctor Fauci werd uitgelachen en geboe-d, toen hij softbal ging spelen en het zijn beurt was om de bal te gooien. Dat gebeurde helemaal in de stad Seattle in de verre staat Washington en wel gisterenavond. Ziehier het bewijs!

https://twitter.com/WayneDupreeShow/status/1557426781296148480

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou, a handicapped Greek journalist who writes meaningful articles about many issues. The Dutch state has deprived her and her sons without any reason from all medical help, ID papers and income, while preventing her from earning any income herself. The only thing she can still do, is write, but she needs support to spread her work and to be able to continue! Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

Nádat je gedoneerd hebt, mag je verderlezen!

 

Amerika: nasleep FBI-inval, nieuwe datingapp en enorme brand

Uit het Amerikaanse nieuws van vandaag heb ik drie items gelecteerd. Het eerste gaat over mensen die Donald Trump steunen, nadat de FBI even onaangekondigd bij hem de boel overhoop kwam halen en zijn peperdure kluis kwam slopen. Het nieuws meldt dat de FBI blijkbaar naar documenten zocht over kernwapens, suggereert de Telegraaf. Uit de reacties heb ik die van voormalig parlementslid Tulsi Gabbard van Hawaii, die jullie wel kennen, gekozen. Zij is namelijk Democraat, maar vindt het grove schande wat Trump is aangedaan. Ze waarschuwt dat dit nu bij iederéén kan gebeuren. Bijna heel Amerika en in ieder geval toch de conservatieve kant is woedend dat de FBI geen inval doet bij Hunter Biden, die zóveel misdaden gepleegd heeft en er doodleuk mee doorgaat.

https://twitter.com/TulsiGabbard/status/1558042370431602688

 

Helemaal in Oregon, ook in het westen van de Verenigde Staten en vlak ten noorden van Californië, is een gigantisch korenmaalbedrijf in vlammen opgegaan vannacht. Het hele gebouw is tot op de grond afgebrand, evenals al het graan dat er lag. Het is een enorme ramp en misschien ben ik een complotdenker, maar zoiets hoor je eigenlijk nooit. De laatste tijd zijn er steeds dit soort rampen in het nieuws, net als bijvoorbeeld in Oekraïne waar ook enorme hoeveelheden graan in een silo zijn verbrand. Het gebeurde past zo in het plaatje van wat de politiek en degenen daarachter willen, dat je die gedachte wat mij betreft in ieder geval mag hebben en mag hopen dat de brand niet is aangestoken.

Temidden van deze janboel van jewelste gaat Ryann, de zus van Kaileigh McEnany, die ontzettend mooie en pittige perswoordvoerster van president Trump, een nieuwe datingapp beginnen voor conservatieve mensen. Het nieuwe platform heet The Right Stuff en komt online vanaf september. Hier kun je al een voorproefje ervan zien.

 

Hongaarse woorden in het Engels

Het Hongaarse nieuws meldt trots dat er in het Engels héús Hongaarse woorden te vinden zijn. Als talenfreak ging ik dus gauw kijken, maar was teleurgesteld: woorden als czarda, een Hongaarse dans, of goulash – gulyás – de bekende gepeperde herderssoep van rundvlees in tomatensaus, kenden we allang. Het enige woord dat voor mij altans echt nieuw was, was het woord ‘coach’, kocsi in het Hongaars. Ik vroeg me altijd al af waar dat woord vandaan kwam en nu weten we het: uit Hongarije dus!

 

Zuid-Korea en Jemen overspoeld door superregen

In Zuid-Korea regent het alsof de duvel de engelen op de kast zit. Het is verschrikkelijk en er zijn al 8 mensen verdronken in kelderappartementen in Seoul. Toen ik dit bericht hieronder zag, moest ik denken aan Thessaloniki, waar je ook van die ondergrondse appartementen hebt. Die zijn goedkoper en er wonen vaak buitenlanders in of alleenstaande moeders met kinderen. In Seoul zijn deze appartementen van nu af aan verboden en terecht ook!

 

Ook in Jemen viel de laatste dagen bijna apokalyptische regen. De oude stad in de hoofdstad Sanaa heeft grote schade ondervonden. Daar staan van die prachtige oude huizen, gemaakt van baksteen en mooi versierd, die soms wel 500 jaar oud zijn. Een tiental ervan is helemaal omgevallen door de vreselijke regen.

 

Sierra Leone en de woede van het volk

Sierra Leone, één van ‘s werelds armste landen, wordt óók geteisterd door nog ergere armoede. De mensen zijn ten einde raad en gaan de straat op om alles kapot te gooien, want ze kunnen het niet meer aan. Heel veel demonstranten zijn gedood, er is een avondklok ingesteld want oh, het volk mag niet in opstand komen en het internet is geblokkeerd in het land. Wat een wantoestanden en wat hoop ik dat er uitkomst komt voor deze mensen! Iedereen heeft toch een goed leven verdiend.

https://twitter.com/Kees71234/status/1557970368748470278

 

Italië: doorgaande protesten tegen de overheid en een bankovervaller in een tunnel

Eigenlijk mag je geen twee grappige nieuwsitems vertellen op één dag, maar in Italië werd toch maar mooi een verdachte bankovervaller opgepakt, die zich in een tunnel had verschanst vlakbij het Vaticaan.

 

Verder gaan de protesten tegen de bittere armoede in het hele land door, terwijl de media maar volhouden dat de Italianen zo van Mario Draghi – die het hele land sloopte – houden.

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou writes sound and objective analyses about countries that have made the positive decision to develop their economies with the help of Russia, China and each other. *Education: Greek & French Literature. *Career: 4 years music, 25 years education, 13 years finding how to cure all diseases, 3 years journalism. *Loves: kids, μπουγάτσα, coffee, boeren, facts & experts. *No to: Jeugdzorg, egoists, bonkers, whinyfaces & digital ID's. *Orthodox Christian.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.