farm-vangogh

Untold Today: pensioenen, faxen, een nepzon, Russische dode en tuinieren in de ruimte

Kom, laten we weer eens een Untold Today doen. Ik heb genoeg nieuws gevonden dat je echt bijna nergens anders leest, maar wel wilt weten inclusief een grapje voor bij de koffie.

Eerst maar eens over de pensioenen. Daar hou ik me nooit zo mee bezig, want ik mocht nooit een baan in loondienst hebben en in de paar jaar dat ik lerares was, heb ik net een paar tientjes opgebouwd voor later. Wel heb ik meegekregen dat de regering al jaren geleden met júllie pensioenen Russische roulette heeft gespeeld en verloren. In dit filmpje van vandaag uit de Kamer komt Pieter Omtzigt op voor compensatie en vooral ook duidelijkheid over wat jullie te wachten staat. Als het aan Carola Schouten ligt, weet niemand meer waar hij aan toe is, maar gelukkig is niet iedereen in Den Haag het met haar eens:

 

 

Russische topexpert energie verdronken

Gisteren is een Russische topexpert op het gebied van energie op mysterieuze wijze in de Noordelijke IJszee ‘gevallen’ en verdronken, zo melden de kranten vandaag. Het is al de negende (!) Russische zakenman die in een paar maanden tijd omgekomen is sinds de oorlog in Oekraïne. Wie de moorden pleegt, is onduidelijk, maar er zitten opvallend veel vrienden en bekenden van president Vladimir Poetin tussen. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar in het westen is enorme haat tegen Russische “oligarchen” oftewel welgestelde zakenlieden gecreëerd. Het is niet onmogelijk dat er criminelen zijn, die zich geroepen voelen om korte metten met deze mensen te maken. Het is in ieder geval een tragedie en van geen enkele moord is tot nu toe bekend wie hem gepleegd heeft. Van Ivan Pechorin is zelfs nog niet bekend óf hij vermoord is of dat het een ongeluk was. Maar negen omgekomen zakenlieden is wel héél erg toevallig in een paar maanden tijd.

 

Tijd om Untold Times te steunen met een donatie!!

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou, a handicapped Greek journalist who writes meaningful articles about many issues. The Dutch state has deprived her and her sons without any reason from all medical help, ID papers and income, while preventing her from earning any income herself. The only thing she can still do, is write, but she needs support to spread her work and to be able to continue! Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

Koffie met een faxje … oeps pardon: een grapje

Vandaag hadden de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer lol over antifaxers. Maarten Hijink en Martin Bosma wilden wel graag weten of minister van VWS Ernst Kuipers ook een antifaxer was. “Als u een leuk filmpje wilt dat viraal gaat, moet u nú even recht in de camera kijken en zeggen “ik ben een antifaxer””, zei Bosma. De discussie was naar aanleiding van de melding dat patiëntengegevens meestal niet elektronisch van de huisarts naar het ziekenhuis reizen ingeval van opname van een patiënt, maar héél ouderwets nog per fax. Niet best voor de privacy, ontzéttend chaotisch en je moet het alsnog overtypen om het in de computer te krijgen. Hier is het filmpje:

 

 

Een heuse nepzon!

In Zuid-Korea willen ze graag nucleaire energie, maar dat is zo’n gedoe. Dus wat hebben ze bedacht? Jawel, ze hebben gewoon een enorme nepzon gemaakt om de energie uit te halen. Van het technische reilen en zeilen ervan begrijp ik niet echt veel, dus hier is de link naar het originele artikel!

 

Groente verbouwen in de ruimte

Het laatste van vandaag gaat over iets werkelijk bizárs! Ik vind het al niet te geloven dat onze groentes en sommig fruit ook, tegenwoordig niet meer gewoon op de aarde groeien, maar op van die rare wattenbodems. Nou, dat is dodelijk normaal vergeleken bij de nieuwe plannen om landbouw in de ruimte te bedrijven! In het artikel lees je dat vriesdrogen van groente en fruit nu al gebeurt door middel van op de ene of de andere manier bestralen vanuit satellieten in de ruimte, maar ook dát is niet zo gek als het hele verbouwen van ons voedsel buiten de aarde. De NASA doet er gezellig aan mee, aldus GreatGameIndia. Eerlijk gezegd vraag ik me wél af hoe het voedsel vanuit Mars hiernaartoe komt. Erheen reizen met een raket duurt immers een jaar.

De Wikipedia vertelt hier nog bij dat men bezig is om landbouw op de maan of op Mars mogelijk te maken, kijk maar hier. Ook de NASA heeft er een mooi artikel over, waar ik zelf niet zo heel veel wijzer van word, om eerlijk te wezen. Het is al van vorig jaar en je vindt het hier. Als je het nóg gekker wilt hebben, dan kan ik je melden dat de TU Delft zelfs al vanaf 2019 met spacetuinieren bezig is. Het is eens iets anders dan al die spacecake, nietwaar? Hier een berichtje op Twitter erover van de NASA:

 

Ik mag onderhand wel een categorie ‘Alien News’ aanleggen, begrijp ik. Omdat het vandaag echt bijzonder nieuws is allemaal, laat ik het even hierbij. Dan heb je rustig de tijd om er vannacht over te dromen! Als het niet zo triest was voor onze boeren, zou je bijna zeggen: kunnen zij niet naar Mars om daar koeien te houden? Nee, persoonlijk heb ik ze liever hier, jullie? Vul maar even het peilinkje hiernaast in. Dan weten we gelijk hoe populair ruimtetuinieren is.

 

Zo en nu nog even Untold Times steunen bij haar gigantisch goede werk voor de wereld en dan mag je weer weg:

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.