rainbow-umbrella

Untold Today: woke, gay en erbij mogen horen

Eigenlijk ben ik te ziek om te schrijven en ik zit dan ook uitgebreid te puffen en te steunen. Maar twee dagen vrij is te veel voor een onafhankelijk journalist, die van donaties moet zien te overleven. Vandaag over woke en gay die niet samengaan, over erbij horen en over demonstraties overal op de wereld, ook om erbij te mogen horen.

 

Laatste dag van de Pride – mijmeringen

Omdat het vandaag de laatste dag van de jaarlijkse Pride in Amsterdam is, wil ik er toch iets over schrijven. Vroeger toen ik daar een tijdje woonde in de jaren ’80, gingen we als studenten altijd kijken en dat was oergezellig. Voor ons waren andere manieren van seksualiteit normaal en geaccepteerd en in de verdere maatschappij werd het ook steeds normaler. Iedereen hoort er immers bij en het is heel raar om mensen niet te accepteren, omdat ze op iemand van hetzelfde geslacht vallen, zich niet fijn voelen als man of als vrouw en zich laten opereren of af en toe als een kerstboom eruit willen zien en zichzelf dan dragqueen noemen. Die mensen hadden daarbij een humor! Ze waren juist erg gewenste leden van de maatschappij met hun positieve insteek en rake opmerkingen.

Weet je dat ik dit bijna niet durf te schrijven? Gisteren had ik gays ‘gaymensen’ genoemd op Twitter en kreeg ik op mijn lazer. Het is gewoon onhandigheid, omdat je niet meer weet wat je wel en niet mag zeggen. Maar ik had een buurjongetje dat al in de eerste van de lagere school (groep 3 nu) liever met poppen speelde dan met autootjes en prachtig kon zingen. Hij heeft ontzettend lang met zichzelf in de knup gelegen, omdat zijn ouders hem niet accepteerden als de man in huis én hun oudste kind. Gemeen was het, want hij was een prima gozer met wie ik heel wat uurtjes heb gespeeld in mijn jeugd en ook veel later nog bevriend was. Zijn zussen waren helemaal níet leuk en één van hen heeft me nog een nare steek toegebracht, toen mijn pleegmonster’vader’ net overleden was. Dus ik ben opgegroeid met iemand, die bij tijden dacht dat hij misschien wel homo was en misschien ook wel bi. Hij hoorde er gewoon bij, net als alle anderen.

Hij ging altijd om met een jongen uit de klas, die het ook niet gemakkelijk had met zijn mannelijkheid, omdat hij klein en rank gebouwd was. Daarbij waren we alledrie ook nog hoogbegaafd en belandden we op het gymnasium in Groningen. Ik vind het nu heel grappig, maar toen was het zwaar. Gelukkig dat we soms iets aan elkaar hadden. Ik had ook een vriendin die radio’s uit elkaar priegelde en als ze ze daarna weer in elkaar zette, deden ze het weer. Niemand had een idee hoe ze het deed, maar alles wat zij aanraakte, werkte weer. En er was een tweeling die nogal lang was en niet zo heel typisch vrouwelijk. Maar het waren superaardige meiden uit een heel lief gezin. Ze waren allemaal lang en gingen dan ook meestal naar Zweden op vakantie. En ik had een vriendin die op de selectiegroep van ballet zat en kakkleding droeg. Ook met haar heb ik veel mooie momenten beleefd. Zij liet mij ballet weer leuk vinden en ik liet haar bij mij spieken. Haar moeder praatte me eindeloos geduldig zelfvertrouwen in. Als laatste voor vandaag was er nog een heel lief meisje in de klas, die een Indiase moeder had, die we allemaal mochten bewonderen toen ze de ziekte van Pfeiffer kreeg en een tijdje niet naar school kon. Ik kreeg een elpee van ABBA van haar, want daar was ik toen fan van. Grijsgedraaid heb ik hem.

complimentjesdag
Een complimentjesdag helemaal voor mij! Ha!

Wat ik ermee wil zeggen, is dit: we horen er allemaal bij. Of we nu hetero of homo zijn, blank of gekleurd, dun of dik en ik hoop dat zelfs ik erbij mag horen vanaf vandaag en jullie steun mag krijgen in ruil voor mijn prachtige artikelen, die ik al 3 jaar lang bijna dagelijks uit de grond van mijn hart schrijf. Natuurlijk kan ik niet in mijn eentje de hele satansekte, die niet alleen mijn probleem is, maar ook dat van jullie, verslaan! Daar help je me toch bij? Dit vindt één van mijn vriendinnen ervan:

complimentjesdag2

 

 

 

 

 

Dit artikel stond vandaag op TPO en dat wilde ik nog even delen. Laten we kappen met die belachelijke woke die helemaal níet inclusief is en juist mensen veroordeelt, verkettert zelfs en afschaft (cancelling). Ik deel het artikel even vanaf Twitter, want dan kun je het al zien.

https://twitter.com/Natassanews/status/1556256503841148931

 

 

 

 Untold Times is an independent crowdfunded news website by Anastasía Vassiliou, a handicapped Greek journalist who writes meaningful articles about many issues. The Dutch state has deprived her and her sons without any reason from all medical help, ID papers and income, while preventing her from earning any income herself. The only thing she can still do, is write, but she needs support to spread her work and to be able to continue! Thank you very much for the donations that are coming in, but do help Anastasía Vassiliou to become finally known after so many years, by supporting her work with a monthly or once-only contribution. This is how you donate:

Buy Me A Coffee

 

On the international crowdfunding platform Whydonate:

 


 

Groningen wil erbij horen

Zoals je weet, ben ik grotendeels in Groningen opgegroeid. Ik kan nog steeds een beetje Grönnings praten en het doet me pijn te zien dat de mensen daar, die zo’n enorme bijdrage aan Nederlands economie leveren met hun aardgas, er nooit eens bij mogen horen. Alles wat zij vragen van de regering, is te veel gevraagd. Als hun huizen ineenzakken door het te veel boren, krijgen ze geen of nauwelijks een vergoeding daarvoor. Ooit was er een staatssecretaris op tv, die in de plaats waar ik opgroeide, Hoogezand-Sappemeer, geweest was. Op staatsbezoek. Nou hoor, vertelde ze op tv: “We zijn ook in Hoogemeer-Sappeveen geweest” en niemand die haar corrigeerde. Hoe triest is dat wel niet?

In Hoogezand-Sappemeer stond onder veel andere een belangrijke strokartonfabriek, die zeker een eeuw gedraaid heeft en bijdroeg aan de Hollandse economie. Ook de aardappelmeelfabriek is allang verleden tijd. Een scheepswerf van de zeven uit de jaren ’70 heeft het overleefd en weer van dezelfde stugge doorzettersfamilie Bodewes. Maar nooit komen die eens in het nieuws. In de media doet men net alsof iedereen in Groningen lui van een uitkering leeft. Maar zo is het dus niet! Vandaag toch even Groningen in het nieuws. Deze prachtige provincie met haar nuchtere inwoners die het liefst in korte zinnen praten, hoort vanaf vandaag ook volledig bij Nederland!

https://twitter.com/Kees71234/status/1555845194943275010

 

Boeren op de Pride

Dit vind ik een mooi plaatje van een groep boeren op de Pride in Amsterdam. Mét de boodschap “wees trots op wie je bent”.

https://twitter.com/kiepeboer/status/1555798699565006849

 

Koffie met een grapje

Tussen al het serieuze nieuws vond ik een ontzettend grappig en kort filmpje van Donald Trump met een jong meiske. Ik verklap niets!

https://twitter.com/ColumbiaBugle/status/1556068920653758466

 

Immigranten horen er ook bij, maar niet in zulke groten getale

Dissident.one meldt dat de Italianen een katastrofale uitspraak kregen op hun rechtszaak bij het Europese Hof: ze mogen de bij miljoenen aanspoelende immigranten niet eens meer controleren. Brussel is vastbesloten Europa te gronde te laten gaan aan massa-immigratie en alleen uit de EU gaan is nog een oplossing. Maar wel één met vele haken en ogen en vele venijnige staartjes.

 

Beieren, Zuid-Afrika, Italië, Bangladesh, Argentinië

In het Duitse Beieren werd vice-bondskanselier Robert Habeck uitgejouwd door een menigte, toen hij begrip vroeg voor de uit de pan rijzende energieprijzen. We moeten toch tegen de Russen vechten?, zei hij, maar de mensen joelden hem weg en gelijk hadden ze.

 

Dit is Zuid-Afrika vandaag, in de stad Tembisa. Grote opstanden van mensen die er ook weer bij willen  horen en niet uitgehongerd willen worden door schandalig hoge prijzen voor energie en voedsel.

 

En dit is Milaan, waar mensen in ellenlange rijen staan om voedsel uitgedeeld te krijgen. Ze komen niet meer rond van hun salaris en de situatie is dramatisch in het hele land.

 

Hier heb je Bangladesh met ook boze mensen, die al twee weken lang demonstreren voor verlaging van energie- en voedselprijzen.

 

Ten slotte heb ik hier Argentinië, waar eveneens woedende menigtes hun rechten opeisen. Wij klagen hier (terecht!) over een inflatie van rond de 10%, maar in Argentinië is het bijna 60%! Hoe moet je daar nog overleven als hardwerkende burger met een gezin?

https://twitter.com/Kees71234/status/1555962503552794624

 

Als toegift hebben we nog Noord-Korea dat er óók bij hoort op onze wereld en dat mogelijk 100.000 troepen naar Oekraïne gaat sturen om de Russen te steunen. GreatGameIndia is de nieuwssite die het meldt en ze melden erbij dat Noord-Korea ook weer met een flinke economische crisis kampt. Als ze die troepen leveren, krijgen ze daar graan voor terug en dat is een win-win-situatie.

 

 

donations Untold Times

 

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.