ukraine-sunflowers

De hele media staan vol berichten over de oorlog in Oekraïne. Hoe vreselijk die Russen toch wel zijn, die alles plat zouden bombarderen en hoe zielig de Oekraïners zijn, die moeten vluchten voor het geweld. Natuurlijk is het verschrikkelijk voor de mensen in Oekraïne wat hier allemaal gebeurt, maar wat hebben die mensen eigenlijk gedaan toen hun landgenoten in het oosten van het land 8 hele jaren lang dagelijks beschoten, gebombardeerd en uitgemoord werden met een voorkeur voor kinderen? Precies: niets! En de hele wereld deed niets al die jaren aan de oorlog in Donbass. Alle verhalen hebben twee kanten en als je de Russische kant vertelt, ben je niet gelijk een Poetinknuffelaar of een Kremlintrol. Schelden is sowieso niet op z’n plek in een oorlog, vindt u ook niet?

In Duitsland en Nederland wordt Rusland helemaal naar de laatste mode gecancelled. Alles wat met Rusland of Russisch te maken heeft, is opeens vies en moet worden afgeschaft. Zelfs de Volkskrant meldt het en acht het overdreven. In Duitsland werd prachtdirigent Valeri Gergiev ontslagen van het Münchner Philharmoniker én het Rotterdams Filharmonisch Orkest, omdat hij het met Poetin eens is en het houdt niet op. Dit is niet alleen maar censuur, maar openlijke dictatuur. Mensen ontslaan om hun mening kan écht niet in een land dat zichzelf zo hardnekkig democratisch noemt als Nederland of Duitsland.

 

Hoe staat het ervoor met de vredesonderhandelingen

Gisterochtend of eigenlijk eergisteravond al liet Rusland duidelijk weten wat zijn eisen zijn aan Oekraïne. Rusland wil namelijk dat Oekraïne:

 

  • zich bij geen enkel ‘blok’ aansluit, zoals de NAVO of de EU. Het land dient neutraal te zijn en te blijven, zoals is afgesproken, maar ook om Ruslands veiligheid te waarborgen.
  • de Krim erkent als deel van Rusland.
  • de twee onafhankelijke Donbassrepublieken Lugansk en Donetsk erkent als onafhankelijk van Oekraïne.

 

Het zijn helemaal geen onredelijke eisen. Als Oekraïne er niet aan voldoet, omsingelt het Russische leger heel Kiev in plaats van de helft van de stad en zet het de regering af. Oekraïne reageerde met een lauw “we staan wel open voor oplossingen zonder NAVO”, maar dat ging dan alweer direct over andere verbonden tussen landen die óók anti-Rusland zijn. Echt opschieten doet het allemaal niet en het probleem daarmee is dat dit Amerika goed uitkomt. Dat land zit namelijk als een spin in haar web te wachten op het traineren van de oorlog, zodat ze hun kernwapens kunnen inzetten en dan de Russen de schuld geven. De meeste mensen in Europa en Amerika zijn toch dom genoeg om alles wat de media maar opschrijven, te slikken. Hoewel ik wel een kentering bemerk, want steeds meer mensen zien in dat deze oorlog echt twee kanten heeft en dat de ándere kant eigenlijk meer gelijk heeft dan die ene die altijd weer de media overheerst. Die van het westen.

https://twitter.com/Natassanews/status/1500941422467457026

 

 Natassa News is een onafhankelijke nieuwswebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan. Natassa Vassiliou vecht met haar unieke frisse blik en enorme kennis heel hard en uiterst effectief voor een betere wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun haar met een eenmalige of beter nog maandelijkse donatie. Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Humanitaire corridors oftewel vluchtwegen

Natuurlijk willen veel Oekraïners vluchten voor de oorlog. Ook in dat land wordt er in de media alleen maar over de Amerikaanse en Europese zienswijze gerept en weten maar weinigen hoe de vork echt in de steel zit. Gelukkig is het wel doorgedrongen dat hun president, de komiek Volodimir Zelenski (ik weet inmiddels niet meer hoe ik het schrijven moet. De Oekraïners houden nogal van de letter -y, maar dat maakt het zo onleesbaar in Nederland) geen goede leider is. Hij is zelf miljardair en zijn vermogen wordt rond de $8,2 miljard geschat. Hij heeft zijn hele filmclan meegenomen de politiek in, toen hij verkozen werd en er gaan geruchten dat hij allemaal offshore-dingen heeft en doet. In ieder geval is hij niet tegen corruptie, want dan zou hij zelf nooit zó rijk zijn en áls hij dan toch rijk was, zou hij zijn geld in goede doelen voor zijn land steken.

In de westerse media wordt beweerd dat het Russische leger zogenaamd op vluchtende mensen zou schieten. Nou … de Russen doen dat juist niet, want die willen de arrogante Amerikanen en Europeanen laten zien dat je een militaire operatie ook kunt uitvoeren zónder het halve land uit te moorden. Dat is waar die hele operatie om gaat, dus natuurlijk zijn het niet de Russen die schieten op burgers en burgerdoelen. Het is tevens Oekraïne die iedere keer weer die vluchtwegen blokkeert. Hier vertellen een paar mensen erover:

https://twitter.com/Natassanews/status/1500943895408087042

En hier nog eens

https://twitter.com/LokaalGeld/status/1500327799822987265

 

Landen die Rusland openlijk of stilletjes steunen

Zoals u vast wel gehoord hebt, steunt China Rusland. In China zitten de Amerikaanse Democraten echter met hun lange arm diep in de Chinese economie, dus heel openlijk voor Rusland kiezen en helpen bij de operatie in Oekraïne kunnen de Chinezen niet. Ook Wit-Rusland (nee ik ben er nog niet klaar voor om dat land ‘Belarus’ te noemen! Wit-Rusland is veel mooier) steunt Rusland, maar dan wél openlijk. Het westen dreigt al minstens een week met ook sancties tegen dit buurland van zowel Rusland als Oekraïne, maar het lukt ze niet zo best. Deze twee landen hebben dit al jaren van tevoren gepland en zakken niet zomaar in de val. Hieronder eerst Iran dat Rusland wel steunt, maar dat niet hardop durft te zeggen:

En nu komt er iets leuks, waaruit u kunt zien dat de Russen zich echt niet zomaar even laten inpakken door de Amerikanen en EU-bazen. De roebel was uiteraard in een val geraakt, nadat Rusland op verzoek van de Donbassrepublieken Oekraïne binnenviel om de neonazi’s te stoppen en te berechten. Sancties sloegen het land om de oren, maar Rusland doet al heel lang niet meer alle zaken in dollars en er zijn meer banksystemen dan alleen het hartstikke verouderde SWIFT. Rusland maakte het enige dagen terug dus mogelijk om in goud zaken te doen in plaats van in dollars. En kijkt u eens even vanochtend: de roebel steeg 25% in waarde vergeleken bij wat de munteenheid verloren was. Dus in één dag is de roebel weer een kwart gestegen van wat hij aan waarde verloren had.

Dan hebben we nog Hongarije, dat gisteravond laat een decreet ondertekende, waardoor NAVO-troepen vanuit Hongarije Oekraïne binnen kunnen komen. Het helpt alleen niet echt ofzo, want Oekraïne is ongeveer 15 keer Nederland en als je het land via Hongarije binnengaat, moet je nog dagenlang rijden met zo’n konvooi om Kiev te bereiken. Bovendien heeft het land op 10 februari dit jaar gezegd niet nóg meer NAVO-troepen op z’n landgebied te willen. Hongarije steunt Rusland dus eigenlijk, maar durft het ook weer niet te zeggen.
Last but not least een dapper Pakistan, dat de druk om de militaire operatie van Rusland te veroordelen, weerstond. “We zijn jullie slaven niet!”, aldus premier Imran Khan. India deed hetzelfde en veroordeelde de Russische acties ook niet. Vorige week zeilde er ergens een bericht voorbij dat India zelfs meedacht met de Russische overheid om betalingen bij het zakendoen anders te regelen dan in dollars.

 

Intussen in Oekraïne …

Hieronder op de video kunt u zien hoe de baas van de neonazi’s in Oekraïne, Yeven Karas, zo even vertelt dat hij het leuk vindt om mensen te vermoorden met westerse wapens. Ik zat na te denken over hoe ik de filmpjes van Twitter toegankelijk moet maken voor degenen van mijn lezers die geen Twitteraccount hebben, maar ik denk dat u maar gewoon een account moet aanmaken daar. Het hele nieuws wordt daar immers besproken! Hier is uw filmpje:

https://twitter.com/PiepzeideM/status/1500843647331446786

En ik ben nog niet klaar, want ik vond nóg een document op het internet, ja ook weer met behulp van Twitter. Hier kunt u het hele artikel lezen. Het telt maar liefst 17 pagina’s en verhaalt over hoe voormalig VS-president Barack Obama samen met miljardair George Soros deze nazigriezels aan de macht hielpen in Oekraïne. De informatie is er echt wel, maar je moet een beetje zoeken om ze te vinden.

 

Ik hoop dat u weer een beetje bij bent met de twee kanten van het verhaal in Oekraïne. De andere kant laat ik over aan de mainstreammedia, want die krijgt u toch wel te zien. Een laatste opmerking misschien: ik vind het vreselijk voor alle mensen die hierbij betrokken zijn en die onschuldig zijn. Ja, ik vind dat de Oekraïners hun landgenoten hebben verraden door ze niet te helpen tegen die neonazi’s, maar ik heb ook begrepen dat die zo ongeveer de hele macht in het land in handen hadden of nog steeds hebben. Je kunt niet maar zo een heel land veroordelen. We mogen best een beetje nuanceren af en toe en ons verstand gebruiken om erachter te komen hoe dingen echt in elkaar zitten. Een fijne dag allen en vergeet niet mijn werk te steunen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.