ananas

Als kind was ik er al gek op: ananas! Mijn pleegouders hadden er wel eens blikjes van en dan wilde ik het sap opdrinken. Blij dat ik dan werd! Eén keer hadden ze een échte ananas meegenomen uit de winkel. Ze hadden bij kennissen informatie ingewonnen over hoe je zo’n ding kandidaat maakt, want toen had je nog geen internet en dat stond ook niet in de encyclopedie of het woordenboek. Geen Youtubefilmpjes en zelfs geen elpee of cassette waar het op stond. Mijn pleegvader stond een hele tijd met een broodmes te zweten. Hij kreeg het voor elkaar, maar we hadden pech: het was een wrang exemplaar. Dat werden dus weer blikjes vanaf toen.

Gelukkig ben ik er inmiddels achter dat het voor de voedingswaarde van die ananas niet veel uitmaakt of je een echte neemt of één uit blik. De laatste is immers óók gewoon een ananas en niet een chemisch nagemaakte ofzo. Hij zit alleen in een blik, dat is alles. Tegenwoordig heb je van die handige Harry’s die verse ananassen verkopen, die ze zelf al gesneden hebben. Groot respect heb ik ervoor, want ja, ik heb het óók wel uitgeprobeerd, echt. Een soepzooitje werd het, want ik ben bang voor van die enorm scherpe messen en met een broodmes krijg je zo’n ding niet in stukken.

 

Waar is een ananas zo goed voor?

Een ananas zit vol met positiviteit: een lading vitamines, mineralen en andere stoffen en stofjes maakt er deel van uit. De grootste vracht die erin zit, bestaat uit antioxidanten, kalium plus natrium en zwavel. Dit viertal behandelt je voorhoofdsholte. Als je daar last van hebt, zoals voorhoofdsholteontsteking, hoofdpijnen, chronische verkoudheid, depressie of migraine, kun je eens een ananaskuurtje uitproberen. Je klachten worden namelijk veroorzaakt, doordat er in je voorhoofdsholte te weinig natrium zit: dus je natrium loopt niet gezellig je hele lichaam door om overal werk te verrichten, maar slaat je voorhoofd over. Waarom is dat zo? Omdat je stress hebt! Het kalium met natrium uit de ananas, tezamen met de zwavel en de antioxidanten, houden je natriumgehalte op peil door het tekort uit je voorhoofd aan te vullen en de rest je hele lichaam weer door te sturen.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Wat je hierbij niet moet vergeten, is dat helende kruiden en voeding alleen een duwtje vooruit kunnen geven. De diepste oorzaak van je teveel of tekort aan natrium is dat je te veel stress hebt. Je zult dus moeten teruggaan naar het moment waarop dat zo gekomen is en dat genezen. Alleen dán begrijpen je hersenen dat ze altijd meer natrium naar je voorhoofdsholte moeten sturen om je stabiel en gezond te houden. De ananas helpt daarbij.

 

Hoe gebruik je ananas als geneeskrachtig middel?

Als je het fruit zelf eet, kun je daar niet zoveel van op. Dan krijg je dus ook niet zoveel van de voedingsstoffen binnen, die je helpen bij je klachten. Daarom vind ik het altijd beter om sap te drinken, omdat in een glas ananassap zeker een hele ananas verwerkt is. Twee glazen op een dag en dat 1-2 weken achter elkaar laten je zien of ananas inderdaad is wat je nodig had: meestal gaat het na een dag of vijf werken of zelfs sneller. Soms gaat het sneller of langzamer, daarom neem je het beste een kuur van 1-2 weken, al naar gelang wanneer het sap effect krijgt. Dan stop je een week en doe je nog een kuur, net zolang totdat het niet meer werkt. Wel ondertussen ook aan de allerdiepste oorzaak van je stress werken, want anders is het effect niet blijvend.

Denk er ook even aan: inschrijven voor de nieuwsbrief, het artikel delen en een donatie doen voor mijn goede werk! Ik ben genoodzaakt dit allemaal maar gratis te doen, maar ik heb uiteraard wel inkomen nodig net als iedereen. Dat moet in mijn vak via donaties en sponsoring. Hieronder kun je doneren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.