UTnews-header

Zoals vanouds word ik weer wakker in de ochtend, blij dat mijn dag- en nachtritme het blijft volhouden dat ik ‘s nachts een paar uurtjes mag slapen en overdag op mag zijn. Telefoon erbij … en ach een foto van een scháttig wit tijgerbaby’tje nota bene in de dierentuin van Athene, die helemaal in Spata ligt, dus een kilometer of 40 buiten de stad. Verder worden mensen in Gelderland tegenwoordig met drones achternagezeten en nog meer bijzonder nieuws vandaag op Untold Times!

 

Enorme uitbuiting bij Uber

Ik begin met het Amerikaanse superbedrijf Uber. Oud-Eurocommissaris Neelie Kroes werd door hen gepaaid en heeft het bedrijf helemaal omhoog geholpen in Rotterdam en Amsterdam. Er staat een prachtig interview in de NRC vandaag, met een medewerkster van Uber uit Amsterdam. Die komt uit Italië en moest er in het begin om lachen dat Nederlanders niet alleen net zo corrupt zijn als de Italianen, maar dat het hier nog legaal is ook. Wat ik zelf het ergste vind, is dat het stuk vertelt dat Uber beschermd werd – en misschien nog wel steeds wordt – door de Nederlandse belastingdienst. Die pakt óns onze kinderen af en steekt ons soms wel voor tonnen in de schulden, waarbij niet eens wordt uitgezocht of dat wel klopt, maar buitenlandse uitbuiters worden beschermd.

 

Natassa verliest gewicht, ja heus!

Misschien moet ik ook nog éven mijn eigen nieuws vermelden, want ik had beloofd u op de hoogte te houden wanneer ik eindelijk weer een paar gram gewicht verlies. Mijn overgewicht zit vastgeplamuurd op mijn lijf, maar na bijna 20 jaar ging er vorig jaar opeens 8 kilo af in een paar maanden tijd. Toen stond het helemaal stil, totdat er deze week – jawel! – weer 1,3 kilo af was. Dat is toch weer zo’n 1300 gram, nietwaar? Mijn nek is volgens mij ook ietsjes minder dik en dat komt omdat ik mijn schildklier weer een stuk heb weten te genezen.

Iedereen die zegt dat je afvalt als je stopt met suiker en vet, heeft geen flauw idee. Ik ging juist afvallen toen ik ermee begon! Ik was er doodsbang voor en mijn man heeft jaren nodig gehad om me ervan te overtuigen dat ik het echt, echt nodig had. En hij had écht gelijk. Suiker heb je nodig voor je longen namelijk en roomboter voor je hersenen, die voor circa 60% uit vet bestaan. Laat u niet gek maken door zogenaamde “specialisten” op het gebied van dieet en voeding, want het mediterrane dieet is het allergezondste en daar zit plenty suiker en vet in.

 

Wit tijgerbaby’tje

Hier is het tijgertje, zo schattig! De eigenaar heeft het diertje waarschijnlijk daar in de vuilnisbak gekieperd, want de dierentuin was uiteraard de eigenaar niet. De politie is druk op zoek naar de smokkelaars van wilde dieren, die hier verantwoordelijk voor zijn. Maar het nieuws is al 10 dagen oud. Op 8 maart stond het in het Griekse nieuws, kijk maar.

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

Twéé echte Russische spionnen!

Er is nog méér Grieks nieuws, maar dan wel van vandaag: ook weer in Athene is namelijk een heuse Russische spionne gepakt. Haar echte naam was Irina Alexandrovna-Smireva – voor zover je bij een spion nog van een echte naam kunt spreken! – en haar nepnaam was Maria Tsalla. Haar man zat in Brazilië ook spion te wezen onder de naam Gerhard Daniel Campos Wittich. Hier staat het nieuws ook in het Braziliaanse nieuws en in het Engels. Die hebben ze nog niet opgespoord. Irientje was in januari al teruggeroepen naar Rusland, waar ze bang waren dat ze anders ontdekt zou worden, hetgeen klopte. Hoe heeft de Griekse staat dit nu ontdekt? Wel, de Russen schijnen erom bekend te staan dat ze spionnen alle kanten opsturen en die dan de naam geven van iemand die overleden is. Dus bij tijd en wijle zoeken Griekse ambtenaren de registers met overledenen na om te zien of er nog per ongeluk eentje uit de dood is opgestaan.

 

Abortuspil verboden in de Amerikaanse staat Wyoming

Toen ik het las, dacht ik: wel goed dat die enge dingen verboden zijn. Maar ik zocht eens op tot hoever in de zwangerschap zo’n ding gebruikt kan worden. Dat bleek 9 weken te zijn volgens Thuisarts.nl. Als het op voorschrift is, zou het misschien beter wél moeten kunnen. Het blijft een zwaarbeladen onderwerp, dat van abortus. Mijn persoonlijke visie erop is dat het tot een maand of 2 à 2,5 toegestaan zou moeten zijn. Dat voorkomt latere kindermishandeling en eventuele kinderhandel, illegale adoptie en dat soort gruwelijke ongein. Ik dacht dat die mening ook door de Amerikaanse Republikeinen wel gedeeld werd, maar blijkbaar niet.

 

Pakistan: voormalig premier Imran Khan voor de rechter

In Pakistan moest de voormalige premier, die door een heel rare stemming in het parlement vorig jaar in juni opeens afgezet werd, voor de rechter komen. Net als bij voormalig president Trump vindt men het niet genoeg dat het nu een lekker rommeltje is in het land met de nieuwe premier Shebaz Sharif, die Pakistan helemaal koppie-onder laat gaan door moslimterrorisme en een zinkende economie. Nee, hij moet ook nog vernederd worden en zo heeft de politie stiekem en zonder huiszoekingsbevel even zijn hele huis overhoop gehaald, terwijl Khan zelf onderweg was naar Islamabad voor zijn “rechtszaak”. Als u het bericht opent, ziet u in de reacties wel hoe veel Pakistanen over Khan denken: hij pakte criminaliteit aan, wist de economie op te hijsen en was gewoon een keigoede president. Alleen ging hij voor brandstof naar de Russen en toen moest hij weg.

 

Chinese politie in Kameroen

In het Franse nieuws stond dat afgelopen januari een Chinese politieauto in de Kameroenese stad Douala is gespot. Het nieuws moest even geverifieerd worden want het was op Facebook gevonden en dan weet je nooit … maar het bericht bleek te kloppen. De auto is gezien in een wijk met veel Chinese winkels en winkeltjes. In Nederland hadden we laatst ook al last van Chinese politie. Die hadden hier zelfs in meerdere steden hele politiebureaus, die in december jl. ook weer plotseling gesloten waren, terwijl de Chinese regering het bestaan ervan ontkende. RTL meldde dat de bureaus Chinese politieke vluchtelingen op de hielen zaten. Slechte zaak en erg ook!

 

Deventer jaagt met drones op burgers

Enschede deed het al volgens RTV Oost tijdens de lockdown om te controleren of de mensen wel keurig netjes anderhalvemeter afstand hielden. Ik zie al voor me dat ze met een centimeter op afstand zaten te knoeien om te zien of het deugde allemaal. Maar dat was nog niet genoeg, want nu gaat Deventer de drones hergebruiken om te zien of burgers zich in het algeméén wel aan de regeltjes houden. Op Texel is er ook al mee begonnen, zo meldt de krant. Ongelofelijk dit!

 

President Poetin voor de rechter

Nog één laatste stuk nieuws van Euronews om het af te leren: De ICC, de International Criminal Court in Den Haag heeft de Russische president Vladimir Poetin voor het gerecht gedaagd, omdat zijn land zogenaamd kinderen uit Oekraïne zou hebben “ontvoerd” naar Rusland. Ik heb vele malen video’s laten zien uit Oekraïne en Rusland van Oekraïners die vertellen dat het verhaal totaal niet klopt. Eén moeder zei dat zelfs haar familie in Oekraïne haar steeds vroeg of ze haar kinderen nog wel bij zich had en ze steeds wilde zien op de video, omdat ook hun wordt verteld dat de Russen Oekraïense kinderen zouden ontvoeren. Eerst even wat Kim Dotcom erover zegt, want dat vond ik wel puntig en correct ook. Zoals u ziet, deel ik berichten van zowel conservatieve als progressieve nieuwsbronnen, zodat u uw mening zelf kunt vormen. Een video met interview van een paar Oekraïense ouders over het onderwerp vindt u onder het commentaar van Kim, dat ik ook even zal vertalen.

“De Internationale Criminele Rechtbank die wij (Amerikanen) niet erkennen, heeft Poetin voor de rechter gedaagd wegens het evacueren van kinderen uit een oorlogszone, die met onze wapens wordt gebombardeerd. En wij zijn degenen die meer dan 20 miljoen mensen in 37 slachtofferlanden hebben gedood sinds de Tweede Wereldoorlog”.

 

Hieronder de video door Eva K. Bartlett, die vaak wordt uitgemaakt voor Kremlinknuffelaar of zoiets, omdat ze voor Russia Today schijnt te werken in Rusland. Het is waar dat ze activist is, maar daarom vergelijkt u wat zij zegt ook met dat wat anderen zeggen. Toch? Bij Russia Today werken een heleboel mensen die als moedertaal het Engels hebben. Hier kunt u hen volgen, dan kunt u het zelf zien en er zelf uw mening over vormen. En ook over “Poetin” oftewel de Russische regering, die uit honderden mensen bestaat met ministers, staatssecretarissen, ministeries en twee parlementen net als in Nederland. Wat Rusland doet, is dus niet alleen maar Poetins idee, maar dat van een complete regering, die een paar maanden geleden nog 82% steun in Rusland bleek te hebben. De Nederlandse regering heeft alle steun al verloren tijdens de covidcrisis en staat bijna onder nul. Dat is de andere kant van wat hier in Nederland beweerd wordt en zo hebt u nu beide kanten van de zaak kunnen zien over dit onderwerp.

 

 

Ik wens u een fijne dag en een fijn weekend ook en denk er even aan mij te steunen!!!

 

 

donaties

 

By Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.