Altare della Patria
Altare della Patria oftewel het Italiaanse parlement in Rome

Vrouwenpowerrrr!

Normaliter ben ik niet iemand die bijhoudt hoeveel vrouwen er in topposities zitten of hoeveel er premier zijn van een land. Als er ergens een goeie leider is, ben ik van mening dat je daar blij mee mag zijn en niet ook nog zou moeten neuzelen dat het toch weer een “witte man” is. Vroeger had je witte wiev’n, wie weet dat nog? Dat waren spoken in het bos, die je de verkeerde kant op stuurden. Toch heb ik hier een paar vrouwen van wie ik vind dat ze het goed doen en dat wil ik zeggen.

Eerst even netjes bedanken voor een donatie die net binnenkwam vandaag. Het was lang geleden dat er iets betaald werd voor mijn diensten, maar geweldig! Laat het maar weer op gang komen. Het is eerlijk dat je verdient aan je werk! De advertenties van Google doen het ook eindelijk weer, nadat mijn familie heeft ingegrepen. Wist u dat u ook niets positiefs over voormalig president Trump mag schrijven op het internet, zonder dat u gelijk overal geblokkeerd wordt? Het is onvoorstelbaar hoe er gejaagd wordt op mensen die niet op alle punten het linkse gedachtengoed aanhangen. En dat terwijl zowel links als rechts hier in Nederland in ieder geval wil dat de regering-Rutte opstapt. Zó heel groot zijn de verschillen niet eens.

 

Beren in Trentino

Afijn, ik heb nog iets wat ik vanochtend op Twitter tegenkwam en wat te maken heeft met één van de dames die ik vandaag bespreek, Italiaans premier Giorgia Meloni: Italië wil de net vanuit Slovenië in het noorden van het land uitgezette beren het land uitzetten. Allemaal grappen eronder natuurlijk van mensen over asielprocedures. Maar het dier had een jogger aangevallen, die eraan is overleden en eerder had dezelfde beer ook al mensen aangevallen. De hevige discussies die nu in de provincie van Trentino waar het euvel speelt, woeden, zijn dus zeker terecht. Alleen … er zijn nu gewoon te veel mensen om ook nog stukken echte natuur erbij te kunnen hebben. Dat is geen goede ontwikkeling, zeker niet in een tijd waarin het milieu er niet al te best voorstaat.

De wolven in Nederland maar ook in Duitsland zitten in exact dezelfde netelige positie en verder heb je nog dassen die holen graven onder spoorlijnen, waardoor die verzakken en wasberen in Limburg die ravages in tuinen aanrichten. De waarheid is simpelweg dat er te veel immigratie is in heel Europa en dat doet niet alleen die dieren, maar ook onszelf als mensen de das om. Het kán gewoon niet dat de deuren maar open blijven staan voor eenieder die liever hier woont dan in Afrika of het Midden-Oosten. Ik vind absoluut niet dat we mensen die het moeilijk hebben aan hun lot moeten overlaten, maar de armoede en oorlogen die in de rest van de wereld heersen, hebben een oorzaak. Die is maar al te vaak dat westerse landen – wij dus! – hun economische ontwikkeling in de weg staan.

Met Brazilië begon het eindelijk beter te gaan toen het land zich aansloot bij BRICS, Pakistan zat in de lift toen het met Rusland ging samenwerken, India en China idem dito en zo wordt het bewijs van mijn stelling steeds duidelijker zichtbaar. Alle landen die van Amerika en Europa de kans niet krijgen zich te ontwikkelen en die het aandurven om met de oosterse landen samen te werken, gaan omhoog. Deze kans is er nog niet zolang, maar ik zie hem als een positieve ontwikkeling. Rijkdom hoort voor iedereen en voor ieder land toegankelijk te zijn! En als die landen in de lift zitten qua economie en daarmee verbonden ook mensenrechten, dan hoeven hun inwoners niet meer in Europa te wonen. Zo komt er weer ruimte voor onszelf en ook voor de natuur. Ik ben heel benieuwd wat u hiervan vindt als lezer!

 

 Untold Times is de geheel onafhankelijke en dús crowdfunded nieuwswebsite van Anastasía Vassiliou. De site kan alleen in de lucht blijven met uw likes, deelacties, reacties, inschrijving voor de nieuwsbrief en niet te vergeten donaties. Duizendmaal dank voor de donaties die binnenkomen! Maar meer is absoluut nodig. Dat kan eenmalig en ook maandelijks via de drie manieren die hieronder staan:

Buy Me A Coffee

 

Via Whydonate:

 


 

De drie musketiervrouwen van vandaag: 1. Caroline van der Plas

Toen Caroline van der Plas enige tijd geleden opeens een rant begon tegen Russisch president Poetin, dacht ik even: wat zonde nou toch dat ook zij het nodig heeft om Poetin de grond in te trappen, teneinde aan kiezers te komen voor haar partij. Ik ben het ook niet altijd met hem eens, maar in het algemeen vind ik dat hij de wereld een nieuw alternatief heeft geboden: niet alleen maar Amerika als de grote baas, maar ieder continent voor zich met eventueel (maar niet verplicht) een eigen leidend land oftewel een multipolaire wereld zoals hij het zelf noemt. Het feit dat ook hij de crisis in Oekraïne niet kan oplossen, wil niet zeggen dat hij dan maar een waardeloze president is en een dictator. Toch begrijp ik Van der Plas wel. Als zij deze zet niet had gedaan en ook geen afstand had genomen van Forum voor Democratie, had haar partij de Provinciale Statenverkiezingen nooit gewonnen. Nú hebben we een oersterke conservatieve partij erbij, die compromissen niet uit de weg gaat, maar wel op haar kernpunten staat.

Laatst stond er in de krant te lezen dat mensen Van der Plas arrogant begonnen te vinden, omdat ze na haar verkiezingsoverwinning in Provincie en Eerste Kamer wat meer op haar strepen staat in de Twééde Kamer. Zelf vind ik het niet meer dan terecht en het is een aanfluiting dat het zó slecht functionerende kabinet weigert op te stappen. Nu ligt Kamervoorzitter Vera Bergkamp weer onder vuur vanwege intimiderend gedrag, vorige week was er het zoveelste akkefietje met Mark Rutte en zo sukkelt het maar door. Ik vind dat ze stevig staat, de kritiek goed weet op te vangen en soms ervoor weg te duiken en dat is een hele prestatie in een land dat zo verdeeld is. Al kan de BBB maar een kentering teweegbrengen naar weer gezond bestuur en logisch denken in de politiek. Dan is er een positieve spiraal in werking gezet, die het land zeer ten goede zal komen.

 

2. Giorgia Meloni

Ongeveer hetzelfde denk ik over de nieuwe Italiaanse premier Giorgia Meloni, die inmiddels alweer 6 maanden aan het bewind is. Ze doet een hoop concessies, maar brengt ook enorm veel stabiliteit, economische groei en oplossingen voor de internationale schulden van haar land. Zelfs het fiscale tekort van Italië staat inmiddels weer op 4,3%, tegen 8% (!) in 2022. Fiscaal tekort betekent het verschil tussen inkomsten en uitgaven van de staat. De staatsschuld van Italië was bijna 3 biljoen euro (drieduizend miljard) in 2021, zakte vorig jaar naar 2,7 biljoen en dat is 144% van het BNP, dus van de hele omvang van de Italiaanse economie. Zij wil die schuld terugbrengen naar 140% in 2026. Eén van de dingen die de regering-Meloni heeft gedaan, is een drastische knip in het aantal parlementsleden. Dat waren er tot vorig jaar 630 in de Kamer (Tweede Kamer) tegen 400 nu, terwijl de Senaat is bijgeknipt van 305 naar 200 leden. Wat mij betreft mag het aantal nóg een keer gehalveerd worden, maar dat zal wel moeilijk liggen.

Meloni kan niet anders dan voor Europa kiezen, omdat Italië veel schulden heeft aan Brussel. Net als Griekenland kan het land niet zomaar de EU uit of zoals bijvoorbeeld Hongarije op steeds meer punten afvallig zijn aan de echt wel te grote bemoeizucht uit het Brusselse. Toch maakt de EU Italië het leven niet eenvoudig. Sinds vorige maand houdt de Unie al €16 miljard aan subsidies tegen, net zoals bij Hongarije. Bemoeienis met Italië’s interne politiek is de slechte reden voor dit besluit en dat is kinderachtig pestgedrag. De EU kan heel veel eisen van haar leden, maar toch niet dat er in alle landen een extreemlinkse regering wordt gekozen. Steeds meer landen vinden de strakke regels uit Brussel onleefbaar en willen dat het mogelijk is om zich niet altijd aan iedere afspraak te hoeven houden. Die kritiek was er in de vorige eeuw al en eigenlijk vanaf het begin van de EEG. In alle lidstaten. De EU is gewoon te dwingend en ik heb respect voor degenen die het aandurven om meer ruimte te creëren.

 

3. Prinses Amalia

Ik weet dat er veel kritiek is op prinses Amalia, de oudste telg van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en op hun hele familie eigenlijk. Met sommige punten daarvan ben ik het helemaal eens, maar niet met de kritiek op de jonge kroonprinses. Ook als het koningshuis zou worden opgeheven, vind ik nog steeds dat zij heel veel talent heeft voor politiek en dat ze heel goede dingen kan bewerkstelligen als koningin, maar anders ook als politica. Er wordt enórm gezeurd over haar overgewicht en kledingkeuze, maar u ziet dat overgewicht meestal een aandoening als achterliggende oorzaak heeft en dat het niet hoeft te betekenen dat ze “vreet” of “lui” is. Overgewicht is een gemene tegenstander in het leven en ik vind dat ze welzeker een heel positieve uitstraling heeft. Die van een sterke vrouw met groot gevoel voor rechtvaardigheid. Alleen al dat ze op haar zestiende besloot om de toelage van €1 miljoen per jaar voor haar studie niet te accepteren, vind ik groots.

Het is niet eenvoudig om een lid van het koningshuis te zijn. Laatst zei iemand tegen me dat we die mensen zoiets eigenlijk niet aan kunnen doen. Die hele poppenkast, waarin letterlijk alles wat deze mensen doen, het internet opgesleurd wordt en veelvuldig besproken. Amalia kan niet gewoon op kamers wonen in Amsterdam, zoals haar medestudenten. Dat is niet veilig voor haar. Ja, haar familie krijgt ontzettend veel geld en hun paleizen worden met veel staatsgeld steeds weer verbouwd en bijgewerkt, maar ze hebben eigenlijk geen leven. Daarbij komt nog dat erfelijkheid niet echt een goede manier is om een staatshoofd te kiezen. Koning Willem-Alexander doet letterlijk niets voor het land en konining Máxima kreeg laatst op haar lazer, omdat ze tegen de mening van de burgers in veel te veel reclame maakt voor dat elektronische geld, dat CBDC.

Wat is dat nou voor staatshoofd? Bovendien mag de koning weigeren nieuwe wetten te ondertekenen, maar de laatste die daar gebruik van gemaakt heeft, was koningin Wilhelmina, zijn overgrootmoeder. Hij wordt iedere maandagmiddag door de premier bijgepraat en officieel moet hij dan zijn goedkeuring geven aan de acties en meningen van het kabinet, maar ik vraag me af of Rutte hem die kans wel geeft. Een staatshoofd hoort veel meer betrokken te zijn bij de samenleving. Ik vind het geweldig leuk hoe hij en Máxima de kinderen van school gingen halen met de bakfiets toen ze klein waren, maar dat is niet genoeg. In de coronatijd lieten ze het volk compleet in de steek, gingen zelfs nog op vakantie terwijl iedereen huisarrest had door de zoveelste lockdown en het gaat maar door. Een gekozen president kan uiteraard ook slecht functioneren, maar dan kun je die vervangen in verkiezingen. Ik geloof dat een koningshuis niet meer echt van deze tijd is, hoe jammer ook. Want het heeft ook zeker iets speciaals.

 

En nog een iets minder sterke vrouw

Zoals u ziet, ga ik niet heel diep op de zaken in. Misschien doe ik dat nog eens een keer apart voor de dames in een ander artikel, maar het moet wel leesbaar blijven. Ik heb hier nog een vrouw waar ik minder respect voor heb, hoewel ik ooit een hartstikke leuk kookboekje voor kinderen van haar gekocht heb: Daphne Dekkers. Die plast tegenwoordig onder de douche, want “dat scheelt water” voor het klimaat. Ik vond het zo grappig en vooral ook de commentaren eronder à la “gaat ze dan 10 keer per dag onder de douche?”, dat ik hem u niet wil onthouden.

 

 

donations Untold Times

 

Buy Me A Coffee

 


 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.