dutch cheese shop
Schattig kaaswinkeltje! Ziet u het woord 'lekker' staan?

Wat kiest u als toekomst van Nederland?

Terwijl de polariteit de pan uitrijst en mensen elkaar soms bijna aanvliegen op sociale media en daarbuiten, had ik deze dagen op Twitter een prachtige discussie over de toekomst van Nederland met een mevrouw die zichzelf links achtte en mij rechts. Tja, ik hoor dan bij het kritische kamp van de oppositie en dat heet ‘rechts’, maar eigenlijk hebben mensen zoals ik eerder een soortement van gemengd inzicht over allerlei onderwerpen. Toch worden we heftig racisten, complotdenkers, viruswappies en soms zelfs extreemrechts genoemd. Wij slaan dan terug met termen als deugkneus en als de discussie echt heet wordt, ook wel eens nsb-er. Zelf heb ik die termen nog niet gebruikt en ben ik het ook niet van plan, maar het is best eens tijd om met ons állen – links, rechts en centrum – heel ernstig te praten over wat we willen dat er van Nederland wordt.

Ik heb me nog nooit Nederlands gevoeld en sinds ik erachter ben hoe ik hier in dit land verzeild ben geraakt, doe ik dat helemaal niet meer. Toch heb ik – onterecht – Nederlandse papieren en wél terecht een grote interesse in de toekomst van Nederland. Het viel me op dat die mevrouw ook wel wat vragen bij het coronabeleid had en het best met me eens was, toen ik vertelde dat het virus maar voor heel weinig mensen gevaarlijk is. Dat we daarvoor toch niet de hele maatschappij plat hoeven te leggen en het hele MKB failliet laten gaan. We kunnen de zwakkeren toch beschermen en dan kunnen bijvoorbeeld de kinderen ook weer gewoon naar school. We waren het zelfs eens over dat Nederland niet onbeperkt buitenlandse immigranten kan opnemen. Dat vluchtelingen eigenlijk beter in hun eigen land of omgeving opgevangen zouden kunnen worden. Wel degelijk en goed dan, met medische en psychologische hulp en dat de kinderen naar school kunnen enzo, alleen niet hier. De rest ben ik uiteraard vergeten, want dat heb je met hersenletsel, maar we vonden elkaar op zoveel meer punten dan je zou verwachten, dat we allebei weer hoop kregen op een toekomst zonder haat en nijd onder de mensen. Dus besloot ik zo eens mijn gedachten over de toekomst aan het internet toe te vertrouwen in dit artikel.

 

Zorgen om cultuur, gezondheid en financiën in de toekomst

Niet alleen mensen die zichzelf rechts noemen, maken zich zorgen om de toekomst van het land en zelfs van de wereld. Als je uitlegt dat wij onze mening gewoon niet mogen zeggen en dat Tweedekamerlid Wybren van Haga van FvD, die allesbehalve een oproerkraaier is, zomaar van LinkedIn afgegooid is alsof het niets is, zien best veel mensen in dat er dan toch iets niet klopt. Als je statistieken laat zien van mensen die positief getest zijn met die onbetrouwbare PCR-testen, maar geen corona hebben en andersom en als je laat zien dat er alleen meer positieve mensen zijn, omdat er meer getest zijn, gaan heel veel mensen kritischer nadenken. Als iemand in hun omgeving van Twitter gegooid wordt om een mening of niet in de krant mag of op tv om dezelfde reden, gaan ze ook wel nadenken. Veel mensen zijn simpelweg niet persoonlijk geraakt door de crisis met dit coronavirus en die begrijpen pas hoe het voor een ander is, als ze die leren kennen. Niet eens uit egoïsme, maar gewoon omdat ze het druk hebben met hun eigen leven. De vreugde wordt uit het leven geperst met al die lockdowns en al die boze oppositie, dus mensen staan al in de overlevingsstand. In de portemonnee voelen ze misschien nog geen oneerlijk regeringsbeleid, maar wel wanneer Zwarte Piet weggepest wordt en ze ook geen kerst meer mogen vieren. Dat er nu alweer doorgeslagen mensen zijn, die kerst racistisch vinden en zelfs pasen. Nee, dat zijn gewoon onze feesten en die blijven, want die horen bij onze cultuur! Stelt u zich eens voor dat u in Marokko woont en zich ergert aan de gesluierde vrouwen. Ik noem maar even wat als voorbeeld. Nou, dan wordt u dezelfde dag nog vriendelijk edoch dringend het land uitgeduwd. U mag best in Marokko komen en er ook wonen, maar u blijft van de Marokkaanse normen, waarden en cultuur af. Dat mogen wij óók eisen van buitenlandse mensen die in Nederland komen wonen! Ieder zichzelf respecterend land doet dat en dat is volkomen terecht.

Hoe het ook een Europees en ook Nederlands feest is: kerst mocht absoluut niet met familie gevierd worden dit jaar. Niet alleen dat, want als je het toch in je hoofd haalde, had je kans op een bezoek van de politie. Vette boetes die iedere logica missen van maar liefst €4000 per persoon werden beloofd. Met Oud & Nieuw, dat Nederland al tientallen jaren op volkomen eigen wijze viert met vuurwerk en oliebollen, komt de politie echt overal aan huis. Tja, vuurwerk is verboden en dus hebben ze alle tijd om lekker op de valreep van het nieuwe jaar nog even honderdduizenden gezinnen financieel te verwoesten om niets. Corona is alléén gevaarlijk voor mensen boven de 70 jaar en voor mensen met bepaalde onderliggende klachten; meestal zijn dat longklachten en verder wordt overgewicht genoemd (die is echt helemaal bezopen!) en diabetes geloof ik. Diabetes (type2) veroorzaakt overgewicht … Moeilijk hoor, nadenken. Bovendien vertelde Nederlandse immunoloog dr. Capel dat de eenzaamheid ten gevolge van de covidrestricties ons DNA voor altijd aantast en wel in negatieve zin. Ik weet 100% zeker dat we, als we de media dwingen de feiten weer te geven en op te houden met het verspreiden van quatsch, iedereen het met mij eens is. En met mij betekent met álle artsen die oprecht en capabel zijn, met álle eerlijke journalisten, zorgmedewerkers en andere mensen die hun verstand graag af en toe aan het werk zetten om wat denkwerk te verzetten en feiten uit te zoeken. Waar blijft de verdeeldheid dan nog? Nergens, zie u wel.

 

Verzorgingsstaat of …?

Linkse mensen vinden meestal dat er een vangnet moet zijn voor mensen die niet kunnen werken, dat iedereen die dat kan en wil, moet kunnen studeren of in ieder geval een opleiding moet kunnen afmaken, dat er goede zorg dient te zijn en dat een aantal diensten van de overheid horen te zijn. Denkt u hierbij aan de post, telefoon en vervoer bijvoorbeeld, maar ook aan de zorg. Grappig trouwens om even op te merken dat de Republikeinen in Amerika het belachelijk vinden om een soort ziekenfonds te hebben. Zij geloven juist heel erg in marktwerking in de zorg. In dat land werkt dat ook voor geen meter, want ze hebben gewoon geen beleid om bepaalde diensten altijd te subsidiëren. Tot mijn stomme verbazing hoorde ik president Trump ergens zeggen dat hij bezig is te zorgen dat een aantal universiteiten duurzaam gefinancierd gaat worden. Nu is dat niet zo! Dus die universiteiten zitten soms gewoon plotseling zonder geld, want dan heeft de overheid van hun staat of de federale overheid even geen centjes over en worden ze overgeslagen. Daarom wil iedereen naar een aantal bekende universiteiten, zoals Yale, Stanford enzovoort, omdat die stabiele inkomsten hebben. Hier werkt marktwerking juist weer totaal niet, vooral in de zorg, want dan krijg je allemaal tussenbedrijfjes die de overheidssteun kaalplukken. En van die vreselijke managementlagen.

Maar rechtse mensen vinden dus óók dat bovengenoemde zaken goed geregeld dienen te zijn en voor een groot deel ook met overheidsgeld. Ook daar vinden heel veel mensen in ons land elkaar. Er zijn alleen mensen die denken dat het onmogelijk is om deze zaken te financieren, omdat het geld er niet is. Maar als je gewoon al die managers in de zorg en het onderwijs vooral er eens uitplukt, komt er enorm veel geld vrij. Die managers zijn nergens voor nodig en wat ook niet nodig is: zo idioot veel administratie, zoals patiënten- of leerlingendossiers die uitgebreid bijgehouden moeten worden. Vroeger hadden alleen patiënten een dossier en dat was bijzonder dun! Kinderen op school hadden echt geen dossier en al helemáál niet ook nog bij zo’n leerplichtambtenaar bij de gemeente. De meester van de 6e klas – groep 8 nu – was ook hoofdmeester en er was geen directeur op scholen. Dat slaat toch ook nergens op? En dat zijn me ook duurbetaalde mensen allemaal! Personeel dat goed opgeleid is en capabel in het werk heeft geen managers nodig, die van alles eisen en sturen. Vaak doen ze juist dingen heel erg verkeerd om zichzelf aan het werk te houden – en elkaar niet te vergeten! – hetgeen totaal niet in het belang is van de doelgroep waar het om gaat: patiënten of leerlingen. Niemand is het hiermee oneens, behalve die managers natuurlijk, maar dat zijn er niet genoeg om ze niet weg te kunnen stemmen. Er is dan weer ruimte voor die mensen om iets anders te doen. Wat, dat weet ik niet, maar gewoon iets. Wij moeten ook iedere keer dat de maatschappij verandert, zien dat we weer een inkomen binnenscharrelen, dus dat mogen zij ook.

 

Zorgen om het milieu: vliegverkeer

Vergeet ik nog iets? Ach ja, natuurlijk: het klimaat! Beter gezegd: het milieu. Ik hoor bij degenen die er geen barst van geloven dat wij zoveel macht hebben dat het klimaat door ons toedoen warmer wordt. Er zijn zoveel tijden te noemen, waarin het klimaat warmer of juist kouder was dan nu. Wat wél belangrijk is, dat is dat we lief zijn voor het milieu. Ik zie dat veel mensen denken dat je dan geen vlees of vis meer mag eten, want de aarde zou vervuild raken door veeteelt. Eh ja, de Sahara is grotendeels ontstaan, doordat er in de verre oudheid Arabieren binnenkwamen met miljoenen geiten en schapen, die die beesten ongebreideld lieten grazen en nooit eens wat gras terugzaaiden. Dat management is er nu wél en wat nou wél heel veel plek eist, dat is het verbouwen van al die soja en palmolie ook, die vegetariërs en veganisten nodig hebben voor hun dieet dat nog ongenadig ongezond is ook. Ze vullen zichzelf op met vitaminepillen en zeggen dat dat gezond is, maar iemand die éven nadenkt, begrijpt wel dat dat uiteraard niet klopt. En het hoeft ook niet, want ik weet ook niet waarom er zoveel informatie op het internet en in de media rondgaat die niet klopt, maar we kunnen echt zorgeloos een normaal dieet volgen zonder ons te hoeven schamen dat we een grote ecologische voetafdruk hebben.

Dat wat de wereld het allermeest vervuilt, dat is de vet overdreven vlieggewoontes van veel te veel mensen. Dát moet aan banden gelegd worden en snel ook, want dáár gaat onze wereld echt helemaal kapot aan. Niks uitbreiding van Schiphol, maar inkrimping en uitbreiding van de natuurgebieden. Grappig voorbeeldje: die Saoedische prinsen die allemaal veel te veel geld hebben, gaan vaak jagen met van die valken. Dan gaan ze bijvoorbeeld naar Libanon ofzo. Met het vliegtuig uiteraard en dan krijgt iedere valk een eigen stoel in de eerste klas. Je hebt dan al gauw een stuk of 80 valken in een vliegtuig en ik hoef niet te noemen toch, dat de heren prins zélf met hun eigen jets vliegen? Vervuiling. Ik ben een beetje teleurgesteld geraakt in Youp, maar hij had wel een prachtige beeldspraak van mensen die per se vijf keer per jaar naar Ibiza moeten, met rijen van Ibiza tot Nederland aan toe van toeristen die dan ook nog zonodig met het vliegtuig moeten. Zulke gewoontes moeten degenen die ze hebben, toch echt afleren en nog zoeen: van die mensen die de bizárre gewoonte hebben om iedere vijf jaar hun hele huis opnieuw te meubileren. Ooit gedacht aan de vervuiling, beste mensen? Dit kan best anders en dat bereik je niet zozeer met regels en boetes, maar door mensen die er zulke onhebbelijkheden op nahouden gewoon voor schut te zetten. Als dit soort gedrag als uncool en onhip wordt gezien, durft niemand het meer te doen! Wedden?

Geen bossen meer kappen voor biomassa, die door moet gaan voor groene energie! Ja, ze is rechts en geeft toch om het milieu. Ik was op mijn 16e het jongste bestuurslid van MilieuDefensie en ben heel begaan met natuur en milieu. Van exacte vakken snap ik niets, dus berekeningen laat ik gráág over aan anderen die dat wél vatten, maar ideeën heb ik wel en mooie ook. Ideeën die ik opdoe omdat ze al bestaan, maar verbreid mogen worden, zoals voedselbossen. Dat is één van de mooiste dingen die ik ooit gehoord heb: een wei met bomen, bijvoorbeeld een boomgaard, en dat daartussen dan koeien en varkens rondlopen. En schapen en geiten. Beesten helemaal blij, boeren blij, regering blij en mensen blij. Helemaal top! Laat boeren er leuke winkeltjes bijzetten, waar ze hun spullen kunnen verkopen aan bezoekers en een speeltuintje voor de kinders, een pannekoekenrestaurantje of iets anders wat ook leuk is en kijk eens hoe goed het leven kan zijn. Ecologisch én leuk! Het kan hoor.

 

Of wou u liever uw leven helemaal vastgeregeld hebben?

Dat kan namelijk ook. Dan kunt u stemmen op de middenpartijen, zoals VVD, D’66, CDA, PvdA of GroenLinks. Dan weet u zéker dat we binnen de kortste keren in het boek 1984 van George Orwell leven en dat de man zich stévig zal omdraaien in zijn graf. “Heb ik nou nóg niet genoeg gewaarschuwd?”, zal hij dan denken. Uw kinderen zijn dan van de staat, zoals ze nu al beginnen te zijn met dat idiote GIRFEC, dat men heeft afgekeken van de Schotten die er tenminste nog tegen in opstand kwamen. Maar Nederlanders lieten het gewoon gebeuren en de meesten denken nóg altijd dat Jeugdzorg een geweldig jofele tent is, waar ze kindermishandeling aanpakken. Nee, beste lezer: Jeugdzorg zórgt voor kindermishandeling en voor kindermisbruik ook. Als u het leuk vindt om in een samenleving met één wereldwijd dictatoriaal regime te leven, waar u keihard moet werken en verder uw mond dient te houden en niet eens het recht hebt om kinderen te krijgen, als u daartoe niet bent uitverkoren, moet u op één van bovengenoemde partijen stemmen. Ik weet niet of het in de reguliere media heeft gestaan, maar één van de bijwerkingen van het coronavaccin is dat meisjes, vrouwen en zelfs ongeboren baby’s steriel kunnen worden. Het is al een paar keer voorgekomen sinds het vaccineren is gestart en heel veel bevolkingsgroepen die wel getest hadden moeten worden, zoals zwangere vrouwen en ouderen, zijn dat niet.

De president van de Verenigde Staten van Amerika, Donald Trump, wordt nota bene gecensureerd op Twitter en Facebook en zijn berichten worden nergens getoond. De Nederlandse politicus Wybren van Haga werd van LinkedIn afgezet, omdat hij iets zei wat de WHO ook zegt – over Covid19 – en een arts was gisteren ook al van Twitter gegooid. Die man is dus professor doctor in de immunologie! Ikzelf heb ook geen enkel bereik op het hele internet en zo zijn er honderdduizenden mensen, die ijskoud het zwijgen wordt opgelegd, omdat ze het niet eens zijn met de regering. Maar dat hoeft ook niet, want het is toegestaan om anders te denken en om de regering ook te corrigeren als die fouten maakt. De regering zit er voor ons en niet andersom, ziet u?

Ik ben er om slechts één reden nog niet afgegooid: ze hebben mij gewoon gekortwiekt qua bereik en dus mag ik wel overal aanwezig zijn. Niemand ziet mijn aanwezigheid toch. Dit is de nieuwe trend, lieve lezer en als u niet over misschien al wel een jaar in een niet meer af te zetten dictatuur wilt leven, moet u nu echt wakker worden en in actie komen. Er zijn drie partijen die in ieder geval zuiver zijn en het goede voor het land willen: de SP, de PVV en het FvD. Zoekt u informatie op over alles wat u wilt weten en kijkt u dan verder dan de reguliere media. Die houden alles geheim en laten absoluut niet toe dat er meerdere zienswijzen worden getoond of beschreven. In Duitsland en België wel en in de meeste andere landen ook. Het is echt hier waar het probleem is. Ik geef u expres geen links naar informatie die ik noem: die mag u vandaag zelf zoeken als uw huiswerk. Nog een fijne dag gewenst!

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.