vegetables-rosemary

Wat te doen aan een chronisch vitaminetekort

Ik ga vandaag vertellen hoe het kan dat je vitamines en mineralen niet blijven zitten, als je de ziekte van Lyme hebt of een andere ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie of een virus. Dat maakt immers dat je maar steeds ziek blijft of dat het iedere keer terugkomt, wat uiterst vervelend is! De wetenschap heeft er wel iets van ontdekt wat mij ter ore is gekomen, maar de rest heb ik zelf ontdekt door mijn eigen onderzoek. Bij mij en veel anderen werkte het, dus misschien wil je het ook lezen. Je weet nooit.

 

Chronische tekorten aan voedingsstoffen

Sommige ziektekiemen maken iets in je lichaam kapot. Ze veroorzaken niet alleen een ziekte, maar doen tevens iets waardoor je lichaam voedingsstoffen niet meer herkent als iets nuttigs. Het zou kunnen zijn dat je wel eens hebt gehoord van gemuteerde eiwitten bij mensen met de ziekte van Crohn. Cart-15 of ook wel NOD2 heten ze en deze gemuteerde eiwitten herkennen indringende bacteriën in het maagdarmkanaal niet meer als zodanig. Daardoor gaan ze de wél goede darmflora aanvallen, terwijl ze de ziekmakers laten zitten en zo blijf je dus ziek. Een dergelijk geval vindt plaats bij tal van ziektes.

Bij de ziekte van Lyme, drie soorten candida-infecties, de ziekte van Crohn dus en twee coronavirussen heb ik het zelf ontdekt. Je lichaam herkent voedingsstoffen dan niet meer als iets wat het nodig heeft en gaat zich ertegen verzetten in plaats van ze opnemen en via je bloedbaan je lichaam doorsturen, zodat je geneest van je ziekte. Of de wetenschap hiervan weet, heb ik niet opgezocht. Het is allemaal heel moeilijk te vinden in medische onderzoeken en ik heb geen toegang tot alle materiaal. Ik vind het eerlijk gezegd ook belangrijker om te weten hoe je het weer repareert!

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Dieet dat helpt

Hierin ben ik streng, want ik weet exact wat wel en niet geneest. Geen veganistisch dieet, geen calorieëntellen, geen steentijddieet of paleo zoals het nu weer schijnt te heten en liever ook niet vegetarisch. Als je nog andere bizarre diëten volgt, dat ook niet! Tenzij het een medisch dieet is, uiteraard. Normáál eten en daarbij op een paar dingen letten, die doodnormaal gezond zijn. Of je geneest met gezonde voeding, hangt van een aantal factoren af. Heb je een flinke shockervaring of trauma gehad, voordat je ziek werd, dan dien je die eerst goed te verwerken.

Geen EMDR dus, maar degelijke traumaverwerking! Anders genees je in ieder geval niet. Als je lang ziek bent of bij verkeerde therapeuten bent geweest, is genezen ook moeilijker dan als je niet zolang ziek bent en niet bij therapeuten bent geweest, die allerlei vreemde ‘therapieën’ op je loslieten. Is de ziekte genetisch, dus hebben je voorouders die ook gehad, dan dien je dat ook te repareren om echt te genezen. Dat is het wel, geloof ik.

Dieet: het mediterrane dieet is het allergezondste op de wereld. Hier heb ik erover geschreven. Verder heb je veel vruchtensap nodig om te genezen. Als je dat om welke reden ook niet kunt verdragen, kun je beginnen met dagelijks een paar koppen kamillethee. Als het kan, met honing en citroen, anders zonder. Het aller-, allerbelangrijkste is namelijk dat je je geen zorgen maakt! Plus alles wat ik hierna vertel, voor zover je het kunt verdragen. Dat weet ik uiteraard niet op afstand van iedereen die dit leest. Sterke koffie, sterke thee en volle zuivel heb je eveneens nodig. Zelfs een paar eieren per week! En goed brood zonder broodverbeteraar erin (chemische stof): biologisch, plat brood of stokbrood. Een paar keer per week vlees en één keer per week vis (vaker mag natuurlijk).

Wel wat groente, maar je hoeft niet te overdrijven. Niet te veel water drinken ook en van die rare smoothies met spinazie erin enzo heb je echt niet nodig! Als je van smoothies houdt, maak ze dan normaal met fruit of voor mijn part met groente als je dat lekker vindt, maar niet door elkaar! Daar krijg je nou een voedselintolerantie van. Ik ben niet tegen af en toe een sigaretje of sigaartje roken, maar als je maagdarmklachten hebt, zorgt regelmatig roken ervoor dat je niet kunt genezen. Hetzelfde geldt voor alcohol: op een feestje een keertje prima, maar niet dagelijks doen!

 

   P.S. Uiteraard adviseer ik niemand ooit om tegen je arts in te gaan. En al zéker niet in een artikel dat voor iedereen bedoeld is. De adviezen in dit en in al mijn artikelen zijn van algemene aard en hebben heel veel mensen geholpen. Zoals je ziet, raad ik niemand vreemde diëten aan of andere bizarre ingrepen. Daar ben ik juist heel erg op tegen.

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.