moscow-kremlin
Moskou met het Kremlin op de achtergrond

Wie heeft de grootste tanden: Oekraïne of Rusland?

Vroeger toen mijn jongste zoon nog klein was, vond hij niets leuker dan samen filmpjes op YouTube bekijken van allerlei dieren die met elkaar aan het vechten waren. “Wie is sterker ma? Een tijger of een Nijlkrokodil?”, “Een grizzlybeer of een anaconda?” en vervolgens gingen we aan de hand van filmpjes bekijken wie de grootste tanden had, de sterkste klauwen, het dodelijkste gif en welk dier langer was van kop tot kont. Dezelfde tegenstelling is nú in de hele maatschappij aan de gang: is Oekraïne sterker of Rusland? Is Trump sterker of Biden? Heeft links gelijk of rechts?

 

De T-rex of de spinosaurus?

Als je het gewone nieuws leest en bekijkt, ziet de maatschappij er zo uit: als één grote strijd tussen verschillende groeperingen in het leven, waarvan de één gelijk heeft volgens de media en de ander eigenlijk maar het liefst de sloot in moest. Palestina is goed en Israél is slecht, Oekraïne is zielig en Rusland is agressief, windmolens en zonnepanelen zijn puik en kernenergie is vies, zwarte mensen zijn goed en ‘witte’ (blanke – red.) slecht en ‘witte mannen’ zijn helemáál het toppunt van verdorvenheid en racisme. Ontdek je op een dag dat er ook andere media zijn, dan zie je dat het daar bijna andersom is.

Wat ik totaal hilarisch vind, is hoe de grote media altijd reageren op de kleinere. Die stellen namelijk dat er, aangezien er zoveel kritiek op de ‘grote jongens’ is, dús geen waarheid bestaat en mensen verschillend kunnen denken. Met daarbij uiteraard wel de kanttekening dat de ándere kant het mis heeft en hoognodig gecorrigeerd dient te worden met allemaal nieuwe wetten. Wie zich niet aanpast, mag niet op het internet! Dat geldt dan gelijk ook maar voor de wetenschap, want in de grote media is men wél aangepast en gelooft men niet in feiten. Er wordt een narratief opgesteld, waarin je dient te geloven en vervolgens moet je jezelf maar in honderd kronkels buigen om dat narratief te verdedigen. Anders hoor je immers bij de ándere groep en die heeft het fout en wordt altijd buitengesloten. Dat zijn fascisten, daar wil je niet bij horen.

Hoe groot feest is het hier thuis dan ook op de momenten, waarop die gewone media, die zichzelf altijd zo redelijk en genuanceerd vinden terwijl ze over alle andersdenkenden heenwalsen, weer eens moeten toegeven dat de ándere kant het toch juist had. Met de coronacrisis konden ze daar niet meer onderuit, toen gelijk al in 2019 de mondkapjes en het afstand houden een slecht idee bleken. Een jaar later nóg eens, toen de vaccins niet bleken te werken én meer bijwerkingen hadden dan het virus zelf. Daarom is het ook zo góéd en zo lógisch om niet één of twéé, maar vier vaccins te nemen, waarbij alles wat boven de twee uitkomt een booster genoemd wordt. Een opkikker in goed Nederlands, maar ja dat klinkt weer niet zo professioneel. De logica van links, die herhaald wordt in de Oekraïnecrisis: Oekraïne is een mokercorrupt land, waar het volk niets te eten heeft, maar de rijke stinkerds die daar oligarchen genoemd worden, in paleizen wonen en zich laten bedienen. Rusland dat die oligarchen óók kent, maar die in redelijke mate hun plek gewezen heeft en in 30 jaar tijd een prima economie voor álle mensen heeft weten op te bouwen, is dan de duivel.

Even tijd om mij te steunen en daarna mag u verder lezen!

 

 Natassa News is een onafhankelijke nieuwswebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan. Natassa Vassiliou vecht met haar unieke frisse blik en enorme kennis heel hard en uiterst effectief voor een betere wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help Natassa News echter blijven bestaan en steun haar met een eenmalige of beter nog maandelijkse donatie. Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Met grote tanden kun je wel héél hard bijten

Voor een tikje humor kunt u bij mij altijd terecht, maar de oorlog die nu in Oekraíne woedt, is allesbehalve grappig. Er vinden groteske schendingen van mensenrechten plaats en wel door het Oekraïense leger met hun Nazibattaljons. Ik vind het een grof schandaal dat de héle politiek, de volledige Eerste én Tweede Kamer in dit land én de media van A tot Z de mensen op zo’n akelige manier dwingen hun standpunt in te nemen. Ten eerste hebt u toch gewoon helemaal zélf kunnen zien hoe Joe Biden Vladimir Poetin uitdaagde om Oekraïne binnen te vallen, waarbij hij zelfs glashard loog dat de Russische troepen al in het land zouden zijn. In plaats daarvan zat het land juist vol met NAVO-wapens en zelfs -troepen. Die gingen echter niet aanvallen, want Oekraïne is geen officieel lid van de club en heeft derhalve geen recht op NAVO-steun. Ook dát werd u niet meegedeeld.

Wat er in feite aan het gebeuren was, dat is dat het Oekraïense leger een bijzonder harde aanval op de Russischgezinde regio Donbass in het oosten van het land van plan was. De bewijzen vindt u hieronder en als u Facebook hebt, staat hier hetzelfde nieuws, maar met meer uitleg in het Russisch en Engels. Biden met zijn NAVO en met zijn sidekick EU naast zich probeerde eigenlijk tijd te rekken om het Oekraïense leger de kans te geven Donbass te verpletteren. Rusland viel net op tijd binnen om die aanval te verhinderen, maar dát staat niet geschreven en wordt ook niet verteld in de mainstreammedia. Het maakt niet uit in welk westers land u zoekt, want de toestand is overal hetzelfde: óf je gaat als land mee met het narratief óf je bereik wordt afgepakt. Niet alleen is dat heel ondemocratisch, maar het is ook gevaarlijk.

Westerse landen leveren bijvoorbeeld tonnenvol met wapens aan Oekraïne. Die worden echt niet allemaal keurig netjes aan het leger afgeleverd, maar komen ook wel eens zomaar ergens terecht. Omdat Oekraïne een immens rijk land is aan grondstoffen en er toch al zoveel gekonkeld wordt, zit het land vol met criminelen die allemaal een graantje mee proberen te pikken. Uit Georgië om maar iets te noemen – niet het meest gezellige land – en er vechten ook soldaten van IS aan Oekraïense zijde mee in de oorlog. Als die die wapens in handen krijgen en ze doorsluizen naar eigen land of misschien nog wel weer ergens anders naar toe, kan er wel een Derde Wereldoorlog uitbreken. Met grote tanden kun je hard bijten …

 

Hoe werkt dat dan, desinformatie?

Nou, toevallig zeilde er een geweldig filmpje langs mijn oog de afgelopen week. Daarop kunt u gelijk zien hoe een journalist met een achtergrondscherm achter zich de hele wereld kan bedotten. Kijkt u hier maar eens:

Hier heb ik nog een filmpje uit Rusland. Maria Zachárova, de Russische woordvoerster van het Kremlin, vertelt over hoe schiereiland de Krim jarenlang door Oekraïne zonder drinkwater heeft gezeten. Rusland heeft een heel nieuwe watervoorziening moeten aanleggen, omdat de Oekraïense autoriteiten uit kinderachtigheid – maar kijk hoe gevaarlijk! – het drinkwater dat de Krim altijd uit de rivier de Dnjepr ontving, blokkeerden. Als u naar Zacharova luistert, ziet en hoort u gelijk het verschil met haar Amerikaanse collega Jen Psaki, die altijd in zakkerige kleding, onverzorgd en met knalrood peenhaar verschijnt en halsstarrig weigert kritische vragen te beantwoorden. Het filmpje hieronder is Engels ondertiteld. Dit hele verhaal over de Krim, dat vanaf 2017 zo’n groot drinkwaterprobleem had, is nog nooit zelfs maar één keer in de westerse media behandeld of zelfs maar aangestipt geweest. Er wordt alleen maar gegeseld over die slechte Russen, die zo corrupt zouden zijn en die zelf de wereldmacht zouden willen pakken. Nee juist niet! Rusland richt zich volledig op zichzelf en komt alleen andere landen helpen in tijden van oorlog, wanneer die daarom vragen. Zodra hun missie voltooid is, vertrekken de Russen.

 

Omdat ik niet zomaar wat vertel, heb ik hier voor u een artikel uit EW Magazine, het vroegere Elsevier. Het vertelt dat het onverstandig s om de Russische media hier in het westen te boycotten. Je moet een abonnement hebben om de rest te lezen, maar de schrijver stelt dat het nogal raar is om te zeggen dat je voor vrijheid staat en dan een heel land gaat blokkeren. Heel langzaam begint de terechte kritiek op de media, die zich schuldig maken aan het uitlokken van een wereldoorlog met hun valse propaganda, door te sijpelen op nieuwswebsites, in kranten en hopelijk binnenkort ook eens op de teevee.

Joe Biden heeft al zeker wel een week geleden geopperd dat de Russen zogenaamd chemische wapens zouden inzetten, terwijl zij die sinds 2017 niet eens meer hebben. Ook wordt er druk gespeculeerd over een mogelijke kernoorlog, omdat Poetin een keer boos gezegd heeft als reactie op de zoveelste provocatie van Biden dat hij de kernwapens in gereedheid zou brengen. Rusland is bezig de Nazi’s in Oekraïense legerafdelingen zoals het Azovbataljon of de groep C14, op te pakken en te berechten. Daarvoor zijn echt geen kernraketten nodig. Okee, Poetin had het niet moeten zeggen, maar hij is er nooit meer op teruggekomen en zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft het allang meermalen ontkracht. Hieronder ziet u hoe de Russen humanitaire hulp bieden aan Oekraïne, iets wat geen enkel ander land doet. En in dit artikel van persbureau Reuters uit 2018 kunt u lezen hoe gevaarlijk die Nazi’s in dat land zijn en hoe ze ook zomerkampen voor kinderen organiseren, waar ze die leren schieten en zulke dingen.

Tenslotte is er iedere dag een briefing van het Ministerie van Defensie met beelden van wat het Russische leger die dag heeft gedaan. Die van vandaag is er nog niet in het Engels, dus de volgende keer zal ik een voorbeeld laten zien. Geloof niet direct wat de media vertellen, want dat is al zo vaak niet waar gebleken. Ik weet hoe moeilijk het is om kritisch te blijven en daarom is het misschien beter om die tv gewoon maar uit te laten en op het internet wat verder te zoeken. Dan komt u mij bijvoorbeeld tegen, een onafhankelijk journaliste die wél donaties en delen van haar artikelen nodig heeft, want ik word niet gesubsidieerd. Dat doet de staat niet met journalisten die de waarheid liever opzoeken dan dat ze onzin opschrijven, die heel gevaarlijk kan zijn.

 

 

donations

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natassa Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou analyses the news with her unique fresh insight. She studied Greek & French Literature, with minors in law ethics and teaching mother language plus specialisation in media psychology. 25 years in education & business trainings followed. 13 years in traditional medicine research and coaching & 2 years in the media. Natassa loves kids, Greece, coffee & nice people. Also cherries, apes, boeren, cooking & experts. No to Jeugdzorg, egoists, bonkers, dipshits & digital ID's. Proud Greek, Orthodox Christian and Mom of 2 Awesome Big Boys, she is sadly handicapped.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.