kurdistan-lake-darbandixan
Het Darbandixanmeer in Koerdistan

Ziener der Nederlanden

Prachtig. Op Frontnieuws hadden ze het over “klonterprikken”, waarmee ze de coronaspuiten bedoelden. Een betere naam voor die rommel zou ik echt niet weten. Afbraakspuiten misschien nog. Even is het grappig, maar de glimlach verstomt op je gezicht wanneer je vervolgens denkt aan al die mensen van wie die spuit hun leven heeft moeten kosten. Daarom is het maar goed dat er nog een handjevol fatsoenlijke Kamerleden rondloopt. Vandaag zet ik er één in het zonnetje, die dat heel hard verdiend heeft. Nu weer had Zihni Özdil hem te pakken.

In deze mokerzware coronatijd, die maar al te vaak aanvoelt als burgeroorlog, voelen we ons vaak eenzaam en geïsoleerd van de rest van de samenleving. Toch lees ik op Twitter, vanwege mijn ziekte mijn enige weg voor sociale contacten, af en toe dat ongevaccineerde mensen een leuke nieuwe baan vinden of ergens anders opeens onverwachte steun vinden. Eigenlijk is minstens 50% van Nederland het met ons eens op veel punten, maar ze durven het niet te zeggen. Dan worden ze weggepest op het werk, in de familie en in hun vriendenkring. De weg terug naar het leven gaat niet over rozen en het kost tijd en moed om de keuze voor vrijheid volmondig te maken. Bovendien ís het geen keuze meer, vanaf het moment waarop je weet wat er in die coronaspuiten zit.

Vandaag ga ik het even hebben over Thierry Baudet. Het is naar aanleiding van een onterecht akelig stuk over hem door Zihni Özdil in EW Magazine. Tja, GroenLinks, wat verwacht je anders, Natassa?, zult u misschien denken. Maar de laatste paar jaar had Özdil af en toe wat betere columns, waardoor ik deze niet zag aankomen. Özdil noemt Baudet in één zin met DENK, die hij ook als fascistisch ziet. Dat laatste kan ik me nog enigszins voorstellen, want als Koerd moet je uiteraard niets hebben van Erdoǵanlievende Turken. Maar wat heeft Thierry hem gedaan dat hij hem zo uitkaffert? En waarom is Özdil vergeten wat onderdrukking betekent?

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

Via BackMe.org door hier te klikken.    OF

 

Ik weet wel zeker dat het puur winstbejag en ijdelheid is: als je iets vervelends over de fractievoorzitter van Forum voor Democratie zegt, heb je het immers gemaakt in de Nederlandse media. Het maakt dan niet meer uit of je schrijftalent hebt, visie of een eigen inbreng in de discussie – vaardigheden die Özdil mist. En dus gaat hij los op Baudet, hem wéér afgezaagd fascist noemend zonder argumenten. Die zijn er immers niet, want Baudet ís geen fascist. Extreemrechts is hij ook niet, complotdenker is hij eveneens niet en verder hebben de media niets over hem te zeggen. FvD zou niet meer dan 45.000 leden en 125.000 abonnees op YouTube hebben, als dat een fascistische partij was. Laat dat maar goed tot u doordringen! Hier laat ik even weer die schitterende video van Gideon van Meijeren zien, waarin hij Lisa Westerveld en Jan Paternotte op magistrale wijze terechtwijst met zijn mooie chique taalgebruik.

 

 

Doet Thierry Baudet boude uitspraken? Jazeker! Maar onzin vertellen doet hij niet. De man is gepromoveerd historicus-en-jurist, heeft een lading boeken geschreven en hij is een visionair. Een ziener. Hij heeft trends heel snel door en kan die ook voorspellen, omdat hij zich heeft ingelezen over wat er op de wereld gaat gebeuren. Bijna altijd heeft hij het bij het rechte eind en hij wordt alleen maar zo geframed, omdat andere mensen hem niet kunnen volgen. Ze hebben respect voor zijn moed om de dingen bij hun naam te noemen, maar een te groot ego om dat gewoon te zeggen. Ego is een lastpost hoor! Beter af ben je zonder zo’n ding. Dan kun je normaal sociaal gedrag vertonen, zoals humor, oprechtheid en spijt resulterend in eerlijke excuses, wanneer je iets doms gedaan hebt.

 

Zihni ziet de democratie in Turkije

Maar dan Zihni! Ergens weet je dus dat hij Koerd is, maar dat kun je nergens terugvinden. Dat is geen best teken, want Koerden horen een eigen land te hebben net als alle volkeren op de wereld en daar dien je voor te vechten als je Koerd bent. Maar nee, integendeel: hij haalt uit naar Jinek, zeggend dat ‘ze’ in Turkije beter zouden debatteren op tv. En dan schrijft hij in EW Magazine waar hij sinds kort columnist is, dat Turkije democratischer zou zijn dan Nederland. Daarom werden onder andere Ebru Umar en een Koerdische moeder er ook gearresteerd zeker? En daarom mag je daar alleen maar een leven hebben als je ontkent dat je Koerd, Armeniër, Griek, Syriër of Jood bent? Als je yezidi, jood of christen bent, ben je er tweederangs burger, als het niet erger is. Daarom wordt er nog altijd gemarteld in gevangenissen? Omdat het er zo democratisch is! Je praat met een Griekse hoor, Zihni.

Mijn vader komt uit Klein-Azië, uit Ikonio dat de Turken niet kunnen uitspreken en verbasterd hebben tot ‘Konya’, waarna ze de prachtstad met de grond gelijk hebben gemaakt. Ik ben de hele stad doorgewandeld met het fantastische Google Maps en het is één grote ouwe rommel daar. Ons land, gestolen door de Turken en helemaal verpest. Ik kan er niet eens naar kijken, zo’n pijn doet het. We hadden het eerlijk terugveroverd in 1921 en je weet wat er vervolgens gebeurd is: anderhalf miljoen Grieken vermoord door de Turken, Fransen en Engelsen, alle Griekse steden in brand en dat kwam omdat Frankrijk en Engeland zich ermee bemoeiden en ons land aan de Turken cadeau deden, alsof zij er wat over te zeggen hadden. Vervolgens Turkse wraak op de Koerden. En jij neemt het op voor de Turken?? Even voor de goede orde: Zihni Özdil is geschiedkundige …

Dit is wat men in Nederland van jou vindt, Zihni: je moet kritisch zijn op Turkije. En ze melden dat de beruchte lange arm van dat land Turkse politici en opiniemakers in Nederland bedreigt. Dat is dan ook zeker omdat het er zo ontzettend hip, modern en democratisch is? En waarom meld jij dit soort misstanden niet? Jij komt er toch vandaan? Volgens mij kun je dat beter doen dan Thierry Baudet, die voor de democratie in zijn eigen land Nederland vecht, de grond inschrijven, gewoon omdat het kan en je dan lekker punten scoort. Wat min zeg!

 

Ik heb wat voor je. Onvervalste Koerdische muziek van Aynur Doǵan. Het is een traditioneel lied, bewerkt door Xoxo en het heet Rabe hîv e: sta op, de maan schijnt!

 

 

Tekst:

Şev şevêd van bazaran van bazaran
têw delalê rabe hîv e
Şev şevêd van bazaran van bazaran
hoy delalê sê şev hîv e
Delal rabû berx û karan berx û karan
têw delalê rabe hiv e
Delal rabû berx û karan berx û karan
hoy delalê sê şev hîv e
Xwezî werê binê daran binê daran
têw delalê rabe hîv e
Xwezî werê binê daran binê daran
hoy delalê sê şev hîv e
Ava zelal ji van giran ji van giran
têw delalê têda hîv e
Ava zelal ji van giran ji van giran
hoy delalê tarî bê hîv e
Dilê min firdide bê bask û peran
Şev şevêd ..
Delal rabû berx û mîyan berx û mîyan
têw delalê rabe hîv e
Delal rabû berx û mîyan berx û mîyan
hoy delalê sê şev hîv e
Xwezî werê binê ..
Ava zelal ji van chîyan ji van chîyan
têw delalê têda hîv e
Ava zelal ji van chîyan ji van chîyan
hoy delalê tarî bê hîv e
Dilê min firdide bê nîng û pîyan

 https://lyricstranslate.com

 

 

donations-natassa-news

You can also donate through the well-known Dutch donation platform BackMe.org by clicking here.

OR

 

 

 

 

 

This Post Has 2 Comments

  1. Ann

    Weerom een knap en eerlijk stuk geschreven Natassa

Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.