melk

Zo ga je een lactose-intolerantie te lijf

Jarenlang had iemand die ik genezen heb, ‘schimmel’ onder zijn voeten. Geen arts die zag dat het geen schimmel was, maar eelt. Later hoorde en las ik dat dit heel vaak voorkomt. Als je gezondheidsklachten hebt, zijn de symptomen vaak voor een deel gelijk: moeheid, lamlendigheid, slapeloosheid, maag- en darmklachten en nog een paar. Het is dan reuzehandig als je mensen met je concentratie kunt scannen, want dan weet je of zie je gewoon wat iemand zou kunnen mankeren. Waarom ben je trouwens moe als je een klacht hebt? Nou, omdat je lichaam de klacht moet opvangen en corrigeren. Dat kost een hoop energie. Waarom slaap je dan toch slecht? Omdat je gespannen bent door de pijn, jeuk of andere last die je hebt.

 

Een lactose-intolerantie

Even terug naar de lactose-‘allergie’. Lactose is een stofje dat deel uitmaakt van enzymen. Om het te kunnen verteren, moet je lichaam lactase aanmaken (nog een stukje enzym) en daar wil het nog wel eens aan schorten. Gezegd wordt dat je dan geen zuivel (en vooral geen koeienmelk) kunt verteren, maar je hebt ook moeite om fruit te verteren. Dan wil je dat niet meer eten en denk je dat je er allergisch voor bent of dat je een voedselintolerantie hebt. Allebei de opties zijn in de reguliere medische wereld een beetje uitzichtloos, want die heeft er geen oplossing voor. De alternatieve wereld zet je aan de superfoods en aan een steentijddieet, wat je klachten nog een stuk verergert.

 

 Natassa News is een onafhankelijke mediawebsite, die volledig draait op donaties. Zonder uw bijdrage kan dit platform geen dag bestaan en ook niet zonder mensen die ingeschreven zijn voor het nieuws en die het nieuws delen op sociale media en via de e-mail. Natassa News vecht heel hard voor een betere wereld en heeft heeft een unieke frisse, positieve kijk op de wereld. Heel veel dank voor de donaties die binnenkomen. Heel veel dank voor de donaties die af en toe binnendruppelen. Help ons echter blijven bestaan en steun ons met een eenmalig of beter nog maandelijkse donatie. Anders hebt u straks alleen nog maar de NOS! Zo kunt u doneren:

Via WhyDonate:

 

Symptomen

Ik wil nog even met je naar de symptomen kijken. Als je opzoekt op het internet of in een boek wat de symptomen van lactose-intolerantie zijn, dan wordt er gezegd: winderigheid, opgeblazen gevoel, diarree of maag- en darmkrampen. Maar wat dacht je van elektrische schokken door je lichaam en gigantische jeuk bij het slapengaan? Overal bulten, puisten en eeltzwammen op je huid en een opgejaagd gevoel. Haaruitval en eeuwige stress. Dat zijn ook symptomen die kunnen horen bij deze intolerantie. En dat je dus niet meer tegen fruit kunt. En brood ook. Zonder lactase kun je dat allemaal niet verteren.

Maar als ik zeg dat je geen brood en zuivel verdraagt, dan bedoel ik een aantal dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van koekjes? Daar zit heel veel boter in en boter is ook zuivel! En eieren zitten erin. Daar kun je mogelijk ook niet tegen. Bovendien kan het zijn dat je niet alleen niet tegen brood kunt, maar helemaal niet tegen granen. Dan krijg je ook last als je pannekoeken eet, koekjes dus, müsli en werkelijk alles waar een graan in zit. En fruit … Dat betekent dat je bijna niets meer kunt eten zonder dat je allerlei allergische reacties krijgt. Je ziet dat die heel heftig kunnen zijn!

Bijna vergat ik nog te melden dat je ook vet of vocht kunt vasthouden door een tekort aan dit kleine stofje. Dan zwel je op. Of je krimpt juist in, doordat je lichaam niet kan verteren wat je allemaal eet en het dan maar loslaat. Lactase is een klein wondertje! Een conclusie die je mijns inziens zeker niet zou moeten trekken uit dit verhaal, is de volgende: melk is slecht voor je en dat moet je niet nemen. Je hebt zuivel nodig en dus ook melk. Volle melk wel te verstaan, want alleen in volle melk – en alle volle zuivel – zitten de volledige mineralen, die we kennen als enzymen en vanadium. Zuivel veegt je maag schoon en je hebt het gewoon nodig. Geen liters per dag, maar wél een paar keer per week een beetje.

 

Oplossing

De manier van te werk gaan die ik hier voorstel, kun je gebruiken voor alle ziektes! Hij bestaat uit twee delen: een stuk symptoombestrijding en een stuk genezing. Symptoombestrijding bij lactose-intolerantie: ergens op het internet ontdekte ik een website die pillen verkoopt met lactase erin. Die kun je innemen wanneer je iets eet waar zuivel in zit. Verder heeft je arts misschien nog een idee. Ik zelf heb nog een paar voedingstips: drink zoveel mogelijk koffie (liefst zonder melk), eet druiven, peper(s), paprika’s, venkel, zonnebloemolie en kropsla. Kamillethee kun je ook nemen. Kun je niet tegen sommige dingen uit dit rijtje, dan neem je dat waar je wél tegen kunt.

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld niet tegen druiven kunt, maar wel tegen druivensap. Alle soorten koffie helpen, behalve filterkoffie en je bent helemaal een held, als je er wat gemalen kardemom doorheen doet. Zelf kon ik nooit tegen veel peper, maar op een dag had een vriend voor me gekookt. Een kilo peper zat erdoor! Ik wilde me niet laten kennen en zette door. Een explosie in mijn maag volgde, maar sindsdien kan ik wél tegen peper en het is hartstikke geneeskrachtig. (Wees alsjeblieft niet al te hard voor jezelf en eet wat je nog wel kunt verdragen ).

De voeding die ik hierboven noem, zorgt dat je maag toch lactase krijgt en gaat verteren. Bovendien krijgt je maag niet alleen lactase, maar het hele gebeuren dat we kennen als enzymen. Neem je alleen lactase, dan genees je niet en werkt het ook niet zo goed. Bovendien krijg je daar bijwerkingen van en dat is jammer, vind ik zelf altijd. Maar als deze voeding alleen je niet verlicht, kun je die natuurlijk combineren met lactasepillen. Dat laat ik aan jezelf en je arts over.

Echte oplossing bij lactose-intolerantie: zorgen dat je lichaam weer lactase gaat aanmaken. Dat gaat onder andere met de speciale voeding die ik hierboven noemde, want zo pak je de wortel aan. Dan genees je echt én word je niet nogmaals ziek. In ieder geval niet weer van een lactose-intolerantie. Wat je naast deze voeding nodig hebt, is alweer – net als bij alle ziektes en aandoeningen! – traumaverwerking. Alle oud zeer dat je nog niet helemaal goed verwerkt hebt, moet verwerkt worden. Dan zit het gewoon in je geheugen, maar heb je er geen pijn meer van en de video waarop ik uitleg hoe je dat op de enige echte afdoende manier doet, vind je hieronder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow the news by Email

 

 

Anastasía Vassiliou, MA

Anastasía (Natassa) Vassiliou, born in Athens, obtained a Master's degree in Greek & French Literature and studied music in Thessaloniki, Greece. She speaks 7+ languages. Natassa ran a successful business in in-company trainings when she suddenly got paralysed. Out of love for her children she found out how to cure all diseases and healed many patients including herself. Nowadays she runs news website Untold Times, where she shares world news and gives fantastic analyses about hot topics.

Feel free to give a nice reaction:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.